Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visste ikke at kvinne i Oslo var drept

Politiet fikk drapstilståelse før rettssak om våpen og sprengstoff.

 VISSTE IKKE OM DRAP:  60-åringen kom med den overraskende drapstilståelsen her på politihuet på Grønland i Oslo. Politiet visste ikke at den oppgitte kvinnen var savnet eller drept. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix.
VISSTE IKKE OM DRAP: 60-åringen kom med den overraskende drapstilståelsen her på politihuet på Grønland i Oslo. Politiet visste ikke at den oppgitte kvinnen var savnet eller drept. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 60 år gamle Oslo-mannen tilsto uoppfordret drap på en kvinne som politiet selv ikke har registrert som savnet eller drept.

Like over nyttår skal han møte i Oslo tingrett for en rekke tiltalepunkter om ulovlig besittelse av våpen, ammunisjon, sprengstoff og narkotika.

Ifølge denne tiltalen skal han ha gått rundt med pistol og ammunisjon, og i tillegg oppbevart revolvere, hagle og et stort kvantum ammunisjon.

Han skal ha drept kvinnen tidlig på 1990-tallet, og foreldelsesfristen for drap på 25 år er dermed ikke gått ut.

Flyttet til Sverige
60-åringen, som meldte utflytting til Sverige i 1991 og hadde adresse i nabolandet i flere år, skal ha kjent kvinnen før han hevder å ha drept henne.

Ifølge VG, som først omtalte den uvanlige drapstilståelsen, fortalte mannen til politiet med den ukjente drapssaken 6. november fordi han ikke orket å bære på hemmeligheten lenger.

Og politiet fester så stor tiltro til forklaringen at 60-åringen er siktet for forsettlig drap og har fått rettens medhold til varetekstfengsling, foreløpig fram til 4. desember.

Detaljert beskrivelse
Politiadvokat Sturla Henriksbø forteller at den siktede har gitt en detaljert beskrivelse av drapet.

- Drapet skal ha blitt begått i Oslo og han skal deretter ha gjemt denne personen på et sted utenfor Oslo, sier Henriksbø til Dagbladet.

Politiet har også lett på det anviste stedet der kvinnen har blitt dumpet, uten å finne noe.

Politiet skal heller ikke ha funnet pårørende til kvinnen, som siktede har forklart at han kjente.

I Olsenbanden-stil
Den trygdede og nå drapssiktede mannen er kjent av politi og rettsapparat for en rekke mindre forhold, isolert sett.

Den eneste av sakene som har fått offentlig oppmerksomhet, er et forsøk på å sprenge en pengeautomat med dynamitt i ren Olsenbanden-stil på Høyenhall t-banestasjon i 2002.

I den fellende dommen fra dynamittsaken, går det fram at han hadde 19 dommer før det.

For forholdene han skal svare for i Oslo tingrett i januar, ble han pågrepet i januar 2013. Ifølge det ene tiltalepunktet i den nyeste saken - før drapstilståelsen - har han oppbevart sprengstoff sammen med fenghetter og tennere både i en loftbod, en kjellerbod og i en bil.

Tatt på sykehus
VG skriver i ettermiddag at 60-åringen ble pågrepet av politiet mens han var til behandling på Oslo universitetssykehus, samme dag som han han kom med den overraskende tilståelsen.

Mannens forsvarer, advokat Espen Wangberg, har ikke vært tilgjengelig i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling