Visste ikke at kvinne i Oslo var drept

Politiet fikk drapstilståelse før rettssak om våpen og sprengstoff.

VISSTE IKKE OM DRAP:  60-åringen kom med den overraskende drapstilståelsen her på politihuet på Grønland i Oslo. Politiet visste ikke at den oppgitte kvinnen var savnet eller drept. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix.
VISSTE IKKE OM DRAP: 60-åringen kom med den overraskende drapstilståelsen her på politihuet på Grønland i Oslo. Politiet visste ikke at den oppgitte kvinnen var savnet eller drept. Illustrasjonsfoto: Anette Karlsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 60 år gamle Oslo-mannen tilsto uoppfordret drap på en kvinne som politiet selv ikke har registrert som savnet eller drept.

Like over nyttår skal han møte i Oslo tingrett for en rekke tiltalepunkter om ulovlig besittelse av våpen, ammunisjon, sprengstoff og narkotika.

Ifølge denne tiltalen skal han ha gått rundt med pistol og ammunisjon, og i tillegg oppbevart revolvere, hagle og et stort kvantum ammunisjon.

Han skal ha drept kvinnen tidlig på 1990-tallet, og foreldelsesfristen for drap på 25 år er dermed ikke gått ut.

Flyttet til Sverige 60-åringen, som meldte utflytting til Sverige i 1991 og hadde adresse i nabolandet i flere år, skal ha kjent kvinnen før han hevder å ha drept henne.

Ifølge VG, som først omtalte den uvanlige drapstilståelsen, fortalte mannen til politiet med den ukjente drapssaken 6. november fordi han ikke orket å bære på hemmeligheten lenger.

Og politiet fester så stor tiltro til forklaringen at 60-åringen er siktet for forsettlig drap og har fått rettens medhold til varetekstfengsling, foreløpig fram til 4. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer