Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Visste ikke at «Slakteren» var nabo

- En stor overraskelse for meg da Ratko Mladic ble arrestert, sier Dragan Tetlovic til Dagbladet.

BODDE VED «SLAKTEREN» Dragan Tetlovic er nabo av fetteren til krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic i den lille byen Lazarevo. Mladic skal ha bodd hos fetteren da han ble arrestert i går, men Tetlovic sier han ikke visst at en av verdens mest ettersøkte menn oppholdt seg få meter unna. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
BODDE VED «SLAKTEREN» Dragan Tetlovic er nabo av fetteren til krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic i den lille byen Lazarevo. Mladic skal ha bodd hos fetteren da han ble arrestert i går, men Tetlovic sier han ikke visst at en av verdens mest ettersøkte menn oppholdt seg få meter unna. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAZAREVO/OSLO (Dagbladet): Krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic (69) ble i går pågrepet i den lille serbiske byen Lazarevo, 65 km nord for hovedstaden Beograd.

Mladic, kjent som «Slakteren fra Srebrenica», bodde hos sin fetter Branko Mladic, sier Dragan Tetlovic. Han er nærmeste nabo og har bodd ved siden av Mladics fetter i 30 år.

Tetlovic sier han ikke var klar over at han har bodd meter unna skjulestedet til Serbias mest ettersøkte mann og hærsjefen som ga ordre til Srebrenica-massakeren, det verste massemordene i europeisk etterkrigshistorie.

- Det var en stor overraskelse for meg da han ble arrestert. Jeg visste ikke at han bodde i huset, sier Tetlovic til Dagbladet i Lazarevo.

- Fetteren bodde alene og var ikke gift. Han er 59 år gammel og en hedersmann, sier naboen videre.

- Ville forsvart ham Mladics naboer er irriterte på mediene fordi serbisk presse sa at folk i landsbyen jublet da han ble tatt. Flere naboer, som ikke vil stå fram med navn, sier til Dagbladet at det ikke er sant

- Hadde vi visst han var her, ville vi forsvart ham, sier naboene til Dagbladet.

Serbiske medier melder at Mladic var i besittelse av to pistoler og én machetekniv da han ble pågrepet, men at han ikke gjort motstand.

Folk er forundret over at han oppholdt seg her, noe som kan tyde på at han ikke hadde noen andre steder å dra. Politiet ved huset der Mladic ble tatt sier ingenting til pressen, men naboer sier at de er overrasket over at han ble tatt hos fetteren.

DA OG NÅ: Ratko Mladic fotografert under Bosnia-krigen i 1993 og etter at han ble arrestert 26. mai 2011. Foto: REUTERS/Files/Politika/SCANPIX
DA OG NÅ: Ratko Mladic fotografert under Bosnia-krigen i 1993 og etter at han ble arrestert 26. mai 2011. Foto: REUTERS/Files/Politika/SCANPIX Vis mer

Andre i Lazarevo innrømmer at det var en åpen hemmelighet at den ettersøkte generalen skjulte seg i landsbyen.

- La oss si som sant er, vi visste utmerket godt at Mladic var her, sier en mann i 40-årene ifølge NTB.

Ifølge naboer Dagbladet har snakket med, har Mladics fetter sagt at krigsforbryteren hatt tre slag og skal være lammet på høyre side.

Dårlig helsetilstand Ved 18-tiden i går ble Mladic ført inn til den serbiske spesialdomstolen for krigsforbrytelser i Beograd, men det første rettsmøtet ble kort og måtte avbrytes på grunn av hans helsetilstand. Mladics advokat Milos Saljic sa i går at Mladic ikke klarte å svare på spørsmål.

Han vil i dag undersøkes av leger for å få klarhet i om han er frisk nok til å møte i retten igjen.

Mladic skal utleveres til Haag og stilles for Det internasjonale krigsforbrytertribunalet for det tidligere Jugoslavia (ICTY), hvor han er tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, folkemord og krigsforbrytelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media