- Visste ikke hva de stjal

Terror-alarmen er avblåst etter at meksikansk politi har funnet igjen de ni tonnene med cyanid som ble stjålet 10. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kan puste lettet ut i Mexico og USA etter at de siste cyanid-beholderne er funnet og fraktet i sikkerhet. Det var fryktet at den svært dødelige væska ble stjålet for å bli brukt i terrorangrep.

- Det virker som om ranerne ikke visste hva de stjal. Da de fant ut at det var cyanid, har de kvittet seg med det ved å dumpe tønnene i et fjelldistrikt, sier politiet til nyhetsbyrået Notimex.

Tidligere fant politiet 21 av de 96 stjålne tønnene, og nå er de resterende 75 cyanid-beholderne fraktet til lagerhuset hvor de var på vei da lastebilen ble kapret av væpna ransmenn. Det er ikke meldt om cyanid-forgiftning i delstaten hvor tønnene er funnet. 200 meter rundt funnstedet er sperret av for sikkerhets skyld.

Cyaniden blir brukt i sølv- og gullgruver. Dersom den blir inhalert eller inntatt, angriper det nervesystemet slik at personen kan kveles på minutter.

DØDELIG UTSLIPP: Cyanid-utslipp i naturen får svært alvorlige konsekvenser, og meksikanske myndigheter har stengt av drikkevannet der de stjålne beholderne ble funnet. På bildet fjerner redningsarbeidere død fisk fra Tisza-elva i Ungarn etter etter cyanid-utslipp i februar 2000.