Visste ikke om konkursen

Nordlandsbanken kjente sannsynligvis ikke til at Torgeir Stensrud hadde en konkurs bak seg da de ga ham lån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke hatt kjennskap til enkelthetene i saken du nevner. Det ble registrert visse anmerkninger, og vi har fått med oss at de var knyttet til sykkel-VM, men vi har ikke fått med detaljer slik som du framfører, sier informasjonsdirektør Bjørn Sture Trymbo i Nordlandsbanken.

I klartekst betyr det at Nordlandsbanken trolig ikke kjente til at Stensruds selskap endte i skifteretten.

- Burde dere ikke ha fått det fram i kredittvurderingen av Torgeir Stensrud?

- Vi vil ikke bruke krefter nå på å finne ut hva som er gjort internt hos oss. Vi har mer presserende oppgaver knyttet til å kartlegge Finance Credit-skandalen og å sikre verdier der. Seinere vil vi komme inn på om vi har utført vårt bankhåndverk på et tilfredsstillende måte. I dag har vi ikke grunnlag for å si at vi ikke har gjort det, sier Trymbo.

- Finance Credit-saken er særdeles pinlig for Nordlandsbanken fordi vi er lurt trill rundt, og er alvorlig fordi vi risikerer store tap. Vi vil gjøre en grundig vurdering i ettertid, sier Trymbo.

Direktør Knut Ravnå i Sparebanken Vest kjente heller ikke til konkursen i Stensrud-selskapet på begynnelsen av 1990-tallet. Han sier banken har lånt ut 125 millioner kroner til Finance Credit som del av et syndikatlånt med Sparebank1-gruppa.

- Hvis dette hadde vært framme, hadde vi nok vært veldig varsomme med å gi lån. Noe av lærdommen av dette må være at vi blir mer restriktive med å låne ut utenfor vårt distrikt og i bransjer man ikke kjenner, sier Ravnå.