- Visste ingenting om smykkene

Bedrageritiltalte Elfad Badirkanov gikk langt i forsøket på å frikjenne Marit Christensen da han forklarte seg om den såkalte smykkesaken i dag. - Marit fikk først vite om smykkene gjennom avisoppslag i år, forklarte Badirkanov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Badirkanov møtte i Oslo byrett i dag tiltalt for bedrageri og underslag i millionklassen. I sin forklaring i dag slo han tilbake alle påstander om at han skal ha stjålet smykker verdt flere millioner kroner. I stedet hevdet han at Aschan ville at han skulle selge smykkene for henne.

- Marit Guinness Aschan ville absolutt selge smykkene sine, hevdet han i retten.

Ashcan har hevdet at hun ble lurt til å levere fra seg smykkene, men Badirkanov forteller at hun bar med seg smykkene overalt fordi hun ville selge dem.

Visste ingenting

Badirkanov gikk langt i å forsøke å frikjenne NRK-kjendis Marit Christensen i smykkesaken. Han hevder at Christensen ikke visste noe om smykkesaken før den ble slått opp i Dagbladet i februar i år.

Saken ble ikke diskutert under en middag som ekteparet holdt for Marit Guinness Aschan i 1998, selv om smykkekunstneren skal ha vært svært oppsatt på å selge smykkene, hevdet den bedrageritiltalte russeren.

Ved nærmere spørsmål fra aktor Anne Maria Haarr innrømte Badirkanov at han er usikker på når Marit Christensen fikk vite om smykkene og hva de var verdt.