- Visste ingenting

Sier den sønderknuste familien til selvmordsbomberen Hasib Hussain (18).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til 18-årige Hasib Hussain fra Leeds, som skal ha stått bak bombeeksplosjonen på 30-bussen i London forrige torsdag, sier at de er lamslåtte over de siste dagers hendelser.

I en uttalelse som ble offentliggjort i dag beskriver familien 18-åringen som en «kjærlig og normal ung mann som aldri voldte familien noen bekymringer.»

- Vi ante ingenting om hans aktiviteter, og hadde vi gjort det hadde vi gjort alt som står i vår makt for å stoppe ham, sier familien.

Hasib Hussain fortalte familien at han skulle til London for å besøke en venn den skjebnesvangre torsdagen for litt over en uke siden. Da han ikke kom hjem i løpet av kvelden meldte familien ham savnet til politiet, som tidlig fattet mistanke til britisk-pakistaneren.

Han skal ha ledet dem videre til de tre andre bombemennene.

- Vi har problemer med å ta dette inn. Tankene våre går til alle de som har mistet noen, og vi må selv leve videre med tapet av en sønni denne vanskelige situasjonen, sier familien.

Samtidig ber de om hjelp til å komme videre etter alt som har skjedd.

- Vi trygler alle som vet noe om denne hendelsen , eller hva som kan ha ledet til den, til å samarbeide med myndighetene. Dette er en forferdelig vanskelig tid, og vi ber dere la oss få lov å sørge over vår sønn i fred.

PÅ VEI I DØDEN: Hasib Hussain ble foreviget av overvåkningskameraer med bomben på ryggen.
PÅ VEI I DØDEN: Hasib Hussain ble foreviget av overvåkningskameraer med bomben på ryggen. Vis mer

Tenåringen Hasib Hussain var kjent som en outsider tidlig i tenårene. Flere aviser forteller om hvordan han startet slåsskamper med sine medelever på ungdomsskolen Matthew Murray i Leeds.

Han sluttet skolen i juli 2003, uten å fullføre en eneste eksamen.

På denne tida ble unggutten sendt til Pakistan for å besøke slektninger. Han dro også på pilgrimreise til Mekka. Samtidig lot han skjegget gro, og begynte å gå kledd i dress.

Til tross for at han var en svært troende og hengiven muslim, ble han arrestert for butikktyveri i fjor.

Les også: Hvorfor ble denne gutten selvmordsbomber?

DREPTE TOLV: Selvmordsbomberen Hasib Hussain (18) sto bak bomba på 30-bussen som eksploderte på Tavistock Square i London.