Visste om glass i brødet i 17 dager

Bakerikjede visste om glassbitene i 17 dager før forbrukerne ble varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges største bakerikjede Bakers visste om glassbitene i brødet 17 dager før forbrukerne ble varslet.

Lørdag gikk det ut melding fra Mattilsynet om det er funnet glassbiter i åtte brød og at forbrukerne anbefales å kaste grovbrød og rundstykker som er kjøpt mellom 17. og 31. oktober.

Samtidig ble det understreket at glassbitene, små og avrundet, ikke ville skade fordøyelsessystemet, men at de kan forårsake skader på munn og tenner.

Informasjonsdirektør Bjørn Auklend i Bakers sier til VG at de fikk den første meldingen om glassbiter i brødet fra en kunde 17. oktober.

Først de siste dagene fram mot 31. oktober skal flertallet av de totalt åtte meldingene ha tikket inn til produsenten, og det er grunnen til at Bakers ventet med å gi beskjed.

- Vi så ikke sammenhengen før vi hadde fått flere tilbakemeldinger. Uansett regnet vi med at de fleste brødene det gjaldt, allerede var spist ettersom det dreier seg om en ferskvare, sier Auklend til avisen.

Trolig er det et parti solsikkefrø fra Kina som er kilden, og 110 bakerier over hele landet er berørt.

Mattilsynet har forståelse for at Bakers ikke slo alarm allerede etter det første funnet.

- Det skjer at man finner fremmedlegemer i brød, så at vi ikke ble varslet etter ett eller to funn, er kanskje ikke helt unormalt, sier regiondirektør for Mattilsynet i Oslo, Akershus og Østfold Katrine Kaupang til VG.

Mattilsynet regner med at mesteparten av brødet som kan inneholde glassbiter er spist, men ber folk kaste eventuelt brød de måtte ha i fryseren.

(NTB)