Visste om trippeldrapet før politiet

En 35 år gammel bekjent av Lars Grønnerød sier at han visste om drapene på Orderud gård allerede lørdag 22. mai, altså dagen før de tre likene ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannens politiforklaring tyder på at ryktene om drapet begynte å løpe i Oslos underverden kort tid etter drapene, skriver Aftenposten. Politiet er sikre på at mannen ikke tar feil av datoen, og de jobber på spreng for å finne ut hvem som er kilden til 35-åringens opplysninger.

Det skal ikke være Grønnerød selv som fortalte mannen om drapene. Nyheten om drapet skal ha nådd flere i det samme miljøet, uten at politiet har klart å spore opp flere vitner.

Politiet har lett med lys og lykte etter vitner i kretsen rundt Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo. Det har vært vanskelig å lokalisere vitner i Oslos underverden, særlig siden få av dem opererer med fast adresse.

Avhøret av mannen ble lagt fram for forsvarerne like før fengslingsmøtet startet i Nedre Romerike forhørsrett sist torsdag. Mannen ble avhørt på initiativ fra Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland, som har bedt om flere møter med mannen.

35-åringen selv sier til Aftenposten at han neppe har noe å bidra med i etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer