- Visste saken ville få etterspill

Tønnes Sindland avviser at netthandelen var avtalt spill. Selgeren ønsker granskning velkommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byggmester Tønnes Sindland, som fikk tilslaget på nettauksjonen med sitt bud like før fristen, vedgår at hans nære tilknytning til selgeren inviterer til spekulasjoner.

Byggmesteren er selger Tom Arne Aamodts svoger, de jobber i samme bransje i samme lokalmiljø, og gjør forretninger sammen ved siden av å sitte i samme selskapsstyrer.

- Vi jobber tett i det samme markedet, og har drevet kjøp og salg av eiendom i mange år. Og klart dette innbyr til spekulasjoner på en liten plass, sier Sindland til Dagbladet.no.

Selger videre

Han bekrefter at han nå er i ferd med å selge leiligheten videre til en tredjeperson. Prisen vil ligge godt over den han selv betalte på nettauksjonen.

- Men dette har ingenting med Aamodt å gjøre. Han vil bare være glad for at jeg tjener penger på handelen, sier Sindland.

- Bød du på leiligheten fordi Aamodt ikke var fornøyd med budene?

- Overhodet ikke. Fordi vi kjenner hverandre, og jeg derfor kjente til leiligheten, hadde jeg den nødvendige innsikten til å vurdere leilighetens verdi og se at dette kjøpet kunne lønne seg.

- Aamodt får derfor ikke penger i forbindelse med videresalget?

- Nei, dette har han ingenting med å gjøre. Da media spurte om jeg ville stille opp i forbindelse med saken regnet jeg med at det ville få etterspill - at folk ville tenke i de baner. Men det kan jeg bare avvise, sier Sindland til Dagbladet.no.

- Åpent og greit

Både Sindland og svoger Aamodt mener meglerbransjen bevisst nører under spekulasjonene fordi de frykter eiendomshandel på nettauksjon.

- Fakta i saken er at jeg har lagt ut en leilighet på nettauksjon, og fra første stund har Sindland vært interessert i å kjøpe den for selv å tjene penger. At han er i familie og at vi har drevet foretninger sammen kan ikke jeg gjøre noe med. Ingen av oss har prøvd å holde dette hemmelig. Han måtte by på lik linje med alle andre, og vi har selv gitt beskjed om vårt forhold til advokatene og netthandelen.no, sier Aamodt til Dagbladet.no.

Han synes det er helt greit at saken har havnet hos Kredittilsynet, og mener selv de ikke har noe å frykte.

- Jeg skjønner at folk spør seg om dette og tar det opp. Men jeg reagerer på at meglere og andre prøver å vinkle dette til at det er avtalt spill, sier Aamodt til Dagbladet.no.

- Her snakker vi om en helt åpen budrunde hvor alle har hatt adgang til å se alt. Imotsetning til meglerne, hvor budrundene er svært hemmelighetsfulle. Når lederen for merglerforeningen på Sørlandet kaller dette useriøst, vil jeg be dem om å konsentrere mer seg om å rydde opp i sin egen bransje, sier han.

Svogeren ønsker han lykke til, og har ingen problemer med at leiligheten nå selges til bedre pris.

- At Sindland nå selger leiligheten videre, og tjener penger på det, syns jeg er gøy. Jeg håper han får mest mulig, sier Aamodt til Dagbladet.no.

ÅPEN HANDEL: Byggmester Tønnes Sindland kjøpte denne leiligheten på nettauksjon av svogeren Tom Arne Aamodt. Han skjønner at handelen mellom to familietilknyttede spekulanter i eiendomsbransjen kan føre til spørsmål, men avviser alle rykter om avtalt spill.