Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødt i tariff-trøbbel på landsmøtehotellet

Vist bort etter LO-verving

Rødts fagforeningsveteran Boye Ullmann fikk tilsnakk av hotelldirektøren da han vervet LO-medlemmer blant de ansatte på partiets landsmøtehotell.

REAGERER: Rødts Boye Ullmann, LO-veteran og medlem av Rørleggernes fagforening i Fellesforbundet, ble to ganger bedt om å slutte med medlemsverving på landsmøtehotellet Radisson Blu Oslo Alna. Det liker han dårlig. Foto: Mats Rønning
REAGERER: Rødts Boye Ullmann, LO-veteran og medlem av Rørleggernes fagforening i Fellesforbundet, ble to ganger bedt om å slutte med medlemsverving på landsmøtehotellet Radisson Blu Oslo Alna. Det liker han dårlig. Foto: Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg prøvde å gjøre en dårlig sak til en god sak, sier Ullmann til Dagbladet.

Han sikter til at Rødt avholder landsmøte på et hotell uten tariffavtale, noe som faller ham svært tungt for brystet. Men da Ullmannn ville bøte på dette ved å verve nye medlemmer til LO og Fellesforbundet blant de ansatte, fikk han tilsnakk av hotellets ledelse.

Han ble bedt om å slutte med dette og trekke unna de ansatte, men er fortsatt gjest og landsmøtedelegat.

Det var Klassekampen som først omtalte saken.

- Jeg har holdt på med dette i alle år, og det er ytterst sjelden jeg opplever noe slikt. Jeg må si at jeg ble ganske forbanna, sier Ullmann.

Det var hotellsjef Guro Østmundset som konfronterte LO-veteranen og Rødt-profilen. Hun har følgende å si:

- Vi er selvsagt positive til Fellesforbundet og arbeidet de gjør! Fellesforbundet var på besøk og møtte alle våre ansatte i april, så vi opplever å ha en god dialog. Utover det har jeg ingen kommentar, annet enn at vi som alltid gleder oss til en flott helg på hotellet.

Fikk garantier

Da VG kunne fortelle at Rødt hadde valgt et hotell som ikke har tariffavtale for sitt rekordstore landsmøte, måtte partisekretær Benedicte Pryneid Hansen ut og beklage.

- Hotellet bekreftet at de hadde tariffavtale før vi inngikk leieavtalen. Vi er lei oss for at det har vist seg at hotellet likevel ikke har tariffavtale, og hadde ikke lagt landsmøtet hit om vi hadde fått beskjed om det før avtaleinngåelse, sa hun i en uttalelse som ble lagt ut på partiets egne hjemmesider.

- Slikt burde man ha sjekket ordentlig på forhånd. Det var en glipp fra partikontoret, sier Ullmann, sentral i Fellesforbundet og Rørleggernes fagforening i en årrekke.

Ifølge Rødt ble det for dyrt å si opp avtalen med hotellet. I stedet ble det inngått en ny avtale, der hotellets ledelse sier ja til å inngå tariffavtale «dersom de ansatte krever det». I tillegg fikk Fellesforbundet komme for å holde et informasjonsmøte om medlemskap i fagforening og en mulig tariffavtale.

- Vi ble godt mottatt først og gikk fra åtte til tolv medlemmer, men da vi ba om å få komme tilbake en gang til, fikk vi nei. Derfor ville vi bruke anledningen når vi først var her, til å fortsette å informere og verve, sier Ullmann.

- Rettet meg

Ullmann sier han to ganger ble avbrutt av Øsmundset og bedt om å ikke forstyrre de ansatte i arbeidet.

- Jeg snakket ikke med ansatte som var opptatt med gjester, men snakket blant annet med ansatte som ryddet i restauranten. Da jeg fikk beskjed om å gi meg, så rettet jeg meg selvsagt etter det. Men jeg synes det er en uakseptabel oppførsel. Vi legger tross alt igjen 2 millioner kroner denne helga, sier han.

- Kan noen av de ansatte ha opplevd deg som pågående?

- Det kan hende noen opplevde det som pågåenhet, men det er ikke organisasjonstvang i dette landet. Dersom de ikke vil bli medlem, slipper de jo. Samtidig er det jo kult om de melder seg inn, sier han og fortsetter:

- For mange er det mye å hente, men for bedriften koster det jo mellom 6 000 og 8 000 kroner i økte pensjonsutgifter per ansatt dersom man inngår tariffavtale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!