Viste avsky mot gjengkriminaliteten

Over 500 demonstranter, mange av dem fra det norsk-pakistanske miljøet, viste i formiddag sin avsky mot de gjengkriminaliteten i Oslo. - Jeg tror det er viktig at 3. generasjons innvandrere har sunne forbilder å se opp til, sa redaktør og stand-up-komiker Shabana Rehman til dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange samfunnstopper både fra det norsk-pakistanske miljøet og fra Stortinget sluttet seg til demonstrasjonstoget som gikk fra jernbanetorget til Stortinget. Ved Stortinget holdt justisminister Hanne Harlem en kort appell der hun la vekt på at både nordmenn og pakistanere må jobbe sammen mot gjengene.

- Politiet er de viktigste støttespillerne i denne kampen. Vi må slå hard ned på denne typen kriminalitet, og vi er nødt til å overvåke dette miljøet nøye, sa Harlem.

Arrangementet kom til etter initiativ fra unge norsk-pakistanere med stand-up-komiker Shabana Rehman og Tv-journalist Noman Mubashir i spissen. De var veldig godt fornøyd med rammen rundt markeringen.

- Kampen mot gjengkriminalitet må starte i hjemmene. Ved en slik markering får vi synliggjort hva vi mener, og det er en klar oppfordring til miljøet om å følge opp sine barn, sa Shabana Rehman.

Også tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var med på markeringen.

- Det er viktig å få integrert alle i positive miljøer. Spesielt tror jeg idrettsmiljøene kan bidra med mye positivt, sa Bondevik i sin appell.

ole.bjorner.welde@dagbladet.no

TOPPER I TOG: Sylvia Brustad, Hanne Harlem og Kjell MAgne Bondevik deltok i demonstrasjonen i dag.