I et industriområde på Tveita, 10 minutters kjøring fra Oslo sentrum, ligger Det Norske Imam Ali Senter.

Moskeen har fått millionbeløp og imamer direkte fra Iran, samtidig som de har fått statsstøtte fra norske myndigheter.

Nå vil PST utvise imamen ved moskeen. Ifølge Dagbladets opplysninger har han skrytt av tilkoblingen sin til den iranske etterretningstjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO/STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Med over 600 registrerte medlemmer er moskeen en av Norges mest populære møtesteder for muslimer som bekjenner seg til sjia-islam – fløyen av islam som er utbredt blant annet i Iran, Libanon, Irak og Aserbajdsjan. De siste tre årene har moskeen fått omkring én million i statsstøtte.

Dagbladet og Expressen kan nå avsløre at:

  • Moskeen ble opprettet i 2004, etter at en nå Iran-bosatt mann, som da hadde en høystående posisjon på Irans ambassade i Oslo, fikk 50 000 euro fra iransk UD til formålet.
  • Flere pårørende skal ha klaget på visning av volds- og propagandamateriale for barn som gikk på muslimsk skole i moskeen.
  • I en intern krangel skal imamen ha hevdet å ha kontakt med Irans etterretningstjeneste. PST vil ifølge NRK utvise mannen fra Norge.
  • Av eiendomsregisteret går det fram at moskelokalet fra 2004 til juli i år var eid av en svensk fløy av Ahl al-Bayt - en iransk islamsk organisasjon som ble grunnlagt av Ayatollah Khomeini.

Organisasjonen har ifølge Dagbladets kilder lønnet moskeens imamer, og hatt kontroll over det religiøse innholdet i moskeen. Ahl al-Bayt står bak et iranskstyrt religiøst nettverk som har moskeer i hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer