Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste film for miljøeliten.

Al Gore i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske miljøeliten strømmet til Frogner kino i Oslo i kveld. Den tidligere presidentkandidaten Al Gore var på besøk.

Amerikaneren, nesten ble president, profilerer seg nå først og fremst som miljøforkjemper. Ikke minst med filmen «En ubeleilig sannhet», som i kveld ble vist for et svært miljøvennlig publikum.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy, Bellonaleder Frederic Hauge og Naturvernforbundets Tore Killingland var tilstede for å se filmen. Filmen beskriver mulige katastrofale følger av global oppvarming.

Blant kinopublikummet var også statsminister Jens Stoltenberg og hans kone, Ingrid Schulerud.

- En sterk og god film, sier Stoltenberg.

Gore mener det er flere krefter i hjemlandet som ønsker en mer miljøvennlig styring enn det som er tilfellet i dag.

- Muligheten er stor for at president George W. Bush vil vri politikken sin i en mer miljøvennlig retning, sier Gore.

Flere av presidentens sterkeste støttespillere ønsker det, hevder Gore. Det er heller ikke mange dagene siden Californias guvernør Arnold Schwarzenegger strammet opp statens regler for CO2-utslipp, påpekte han til en lydhør forsamling på Oslos vestkant.

STORT OPPMØTE: Miljøvernminister Helen Bjørnøy var blant publikum da Al Gores film ble vist på Frogner kino. Foto: John T. Pedersen
STORT OPPMØTE: Miljøvernminister Helen Bjørnøy var blant publikum da Al Gores film ble vist på Frogner kino. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Jeg tror byrden blir tyngre og tyngre for Bush for hver dag som går, sier Gore.

KJENDIS:Al Gore tok seg tid til å skrive autografer til ivrige autografjegere som ventet utenfor kinoen.