Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste fram hodet på fest

Natt til søndag trakk black-metal-bassisten «Illvastar» (26) hodet av den gamle mannen opp av en plastpose og viste det som trofé til en sjokkert festdeltaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Den antatte hovedmannen og en eller flere av likskjenderne dukket opp på et nachspiel hos sin 25-årige kamerat. Til en av festdeltakerne skrøt 26-åringen av at han hadde et avkappet hode i en plastpose, gjemt i husets kjeller. Festdeltakeren reagerte med vantro, men lot seg overtale til å bli med.

- Han ble med ned for å se, overbevist om at det hele var tull, sier en venn av vedkommende.

Opp av en plastpose dro 26-åringen hodet til en eldre mann. Festdeltakeren var overbevist om at det groteske synet var ei maske.

- Dypt sjokkert oppdaget vedkommende at 26-åringen hadde snakket sant, sier vennen.

Han skal ha ropt «ta det vekk» flere ganger, og fått sjokk. Verken familien eller 25-åringen som bor i huset, fikk med seg opptrinnet. De syntes det var koselig at 26-åringen, som på det samme nachspielet hevdet han hadde begynt et bedre liv, kom på besøk.

Jesus-bilde og urne

Det avkappede hodet lå skjult i det mørke, fuktige og rotete kjellerrommet som huseieren omtaler som blindkjelleren. Eneboligen ligger i et trivelig boligfelt i Skien. I posen med hodet lå det også et kors med et Jesus-bilde, et alterteppe og en urne fra kapellet på Nordre Gravlund.

Politifolk fant skjulestedet mandag kveld, etter at hovedmannen hadde tilstått den groteske likskjendingen.

Sjekket ut av saken

- Jeg skjønte ingenting før politiet sto inne på hybelen min, som ligger vegg i vegg med blindkjelleren. Jeg hadde festet siden fredag og lå derfor og halvsov da politiet kom på mandag, sier 25-åringen til Dagbladet.

Iført håndjern ble 25-åringen tatt med til politihuset i Skien. Han hadde opprinnelig status som siktet, og tilbrakte nesten et døgn på glattcelle før politiet sjekket ham ut av saken.

- Jeg er helt skjelven ennå, sier mannen, som Dagbladet treffer kort tid etter at han er satt fri.

På hybelen hans fant politiet fem stjålne kirkelys og et trekors fra kapellet til Nordre Gravlund.

- Jeg hadde ikke lagt merke til tyvegodset engang. Hos meg er døra alltid åpen. Jeg er vant til at kompiser går ut og inn. Jeg aner egentlig ikke hva som har foregått, men jeg får jo mer og mer med meg etter hvert som detaljene kommer fram, sier han.

25-åringen har i likhet med den antatte hovedmannen tilhørt black-metal-miljøet, men synger nå i et death-metal-band. Forholdet mellom ham og 26-åringen har lenge vært brutt, men den siste tida hadde de gjenopptatt kontakten.

Bruker liksminke

- Jeg liker rollespill, og spilte «Dungeons & Dragons» på fredag. Da politiet tok meg i avhør, var jeg redd dette skulle trekkes inn, slik det ofte blir i sånne saker. På bordet mitt lå flere rollespillbøker. Jeg liker også å ha på meg liksminke og spille ut interessen min gjennom musikken, men det er langt derfra til å begå handlinger som dette, sier 25-åringen.

Han er dypt sjokkert over vennen, som han er oppvokst sammen med. Mannen som har tilstått skjendingen, var på vorspiel hos ham lørdag kveld - før skjendingen skjedde.

- Men jeg dro til en annen fest og så ham ikke igjen før han kom hjem til meg seinere på natta, sier 25-åringen, som understreker at han ikke oppfattet hva 26-åringen hadde gjort da gjerningsmannen kom tilbake på nachspiel i huset.

- Jeg var opptatt med noen andre kompiser og visste ingenting om dette, gjentar 25-åringen.

KASTET UT: Den nå fengslede 26-åringen «Illvastar» (t.v.) bel kastet ut av black-metal-bandet «Svartahrid».
SKJELVEN: I denne blindkjelleren i et hus i Skien fant politiet hodet. 25-åringen på bildet bor på en hybel vegg i vegg med blindkjelleren. - Jeg skjønte ingenting før politiet sto inne på hybelen min, sier 25-åringen, som opprinnelig hadde status som siktet, men nå er sjekket ut av saken. - Jeg er helt skjelven ennå, sier han til Dagbladet.