Viste fram kinesisk rulett med granat

Dro fram noe særegent da Hongkong-toppene var på besøk. Ikke prøv dette hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da regjeringssjefen Donald Tsang kom på besøk til denne millitærbasen i Hongkong, var det litt av fremvisning han fikk se.

Mens Tsang og de andre prominente gjestene koste seg på VIP-tribunen, løp soldatene bokstavlig talt gjennom ild for dem.

Alvorets time kom da en gruppe på seks soldater dannet en sirkel og viste fram en variant av kinesisk rulett. Soldatene kastet en granat til hverandre, og rakk så vidt å kaste seg ned i bakken før den eksploderte i et hull i bakken.

Blodig alvor for soldatene, god underholdning for Tsang og hans menn.

Avdelingen Tsang besøkte er del av elitestyrkene i Hongkong. De siste årene er det brukt store penger på nye våpen og utstyr.

- Mental trening Pengene skal gi Hongkong en bedre og tryggere framtid, hevder myndighetene. Det kom også fram under framvisningen for Tsang, da snikskyttere skjøt på blink. For hvert treff dukket et banner opp med skriften «Hongkong vil få en bedre framtid».

Høydepunkter fra øvelsen ble sendt på statlig kinesisk TV. Og det mest spennende var selvsagt granatleken.

Ifølge kinesiske medier skal granatruletten sørge for at soldatene skal få en bedre «mental styrke».

- Jeg er veldig fornøyd med å se at soldatene har høy moral, god trening og streng disiplin i tillegg til avanserte våpen og utstyr. Det er helt klart at vi lever opp til ansvaret om å beskytte Hongkong, sa Tsang.