Torsdag kveld var det duket for en storslått militærparade i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.
Russiske og kinesiske statstopper hadde tatt turen for å se styrkedemonstrasjonen, som besto av en oppvisning av landets mest avanserte våpenteknologi.
Blant teknologien Nord-Korea viste fram, var spionfly og langdistansemissiler som kan lades med kjernevåpen, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Viste fram «monstermissil»
Under paraden ble hovedstadens gater fylt med soldater og militærkjøretøy, som var lastet med missiler og andre våpen.
Nord-Koreas langdistansemissiler, Hwasong-17 og -18, var noen av våpnene som ble presentert for de frammøtte. Førstnevnte blir ofte omtalt som landets «monstermissil», og ble først testet i 2022.
Hwasong-18 ble derimot testet for bare et par uker siden. Dette resulterte i kraftig fordømmelse fra flere land, deriblant USA, Sør-Korea og Japan.
Begge er såkalte interkontinentale ballistiske raketter, som angivelig kan utstyres med atomstridshoder og ha en rekkevidde på 15 000 kilometer fra oppskytningsstedet. De skal derfor kunne nå mål over hele USAs fastland, skriver Al Jazeera.
Nord-Korea har vært sanksjonert av FN siden 2006 som følge av landets våpen- og atomprogram.
Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA skriver også at det ble fløyet nye dronefly over opptoget. Noen skal ha rekogniseringskapasitet, mens andre er designet for angrep.

- Angriper Nord-Korea med atomvåpen, er regimet ferdig
Roser Nord-Korea
Nye bilder fra paraden viser russiske og kinesiske statstopper stå skulder til skulder med den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-un under paraden.
Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu var én av statstoppene som hadde tatt turen. Ifølge KCNA skal han ha rost det nordkoreanske militæret, og kalt det for «verdens sterkeste».
I et møte tidligere på dagen skal forsvarsministeren også ha lest en gratulasjonstale signert president Vladimir Putin, der han takket Nord-Korea for støtten under den «militære spesialoperasjonen» i Ukraina. Det opplyser Reuters.
USA har tidligere anklaget Nord-Korea for å forsyne Russland med våpen til krigføringen i Ukraina. Dette har blitt benektet av begge parter.

Tok med dattera på hær-hyllest
Fortsatt i krig
Torsdagens militærparade ble holdt i anledning 70-årsdagen for våpenhvilen i Korea-krigen. I Nord-Korea blir dagen omtalt som «Seiersdagen».
Krigen mellom Sør- og Nord-Korea brøt ut i 1950, og raste i tre år før en avtale om våpenhvile ble signert.
Imidlertid er landene fortsatt formelt sett i krig, ettersom det aldri har blitt signert en reell fredsavtale.