Viste fram sitt nye ansikt

Den franske kvinnen viste fram verdens første transplanterte ansikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Nå har jeg troen på et normalt liv, sier Isabelle Dinoire.

Den 38 år gamle kvinnen ble verdenskjent for å være første menneske til å få transplantert deler av et ansikt. Operasjonen fant sted i slutten av november, og i dag møtte hun pressen.

Stengte seg inne

- God morgen, alle sammen. Jeg kan ikke snakke helt ordentlig ennå, men vil gjerne få takke hele det medisinske teamet som har hjulpet meg, sa Dinoire på pressekonferansen i Amiens i Frankrike.

Dinoire ble angrepet av familiens Labrador i juni og mistet nesa, leppene og kinnet. Hunden ble senere avlivet, selv om familien ikke ønsket det.

Isabelle Dinoire forsto ikke hva som hadde skjedd da hun våknet, og forteller om sjokket da hun så sitt eget ansikt.

- Jeg klarte ikke bevege leppene, jeg hadde fryktelige smerter og turde ikke gå ut av huset. Nå kan jeg snakke, åpne munnen og bevege leppene. Jeg er hjemme hos meg selv og kan leve et normalt liv med barna mine. Tusen takk for all hjelp.

Røyker fortsatt

Legene er fornøyd med Dinoires framgang. Bevegeligheten har kommet bra tilbake, og Dinoire har vært ute blant folk flere ganger uten å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Men legene er ikke fornøyd med at hun har fortsatt å røyke etter operasjonen.

- Jeg må fortsatt ta medisiner og gjøre øvelser for å trene musklene i ansiktet. Men jeg tror på et normalt liv og er veldig takknemlig for all medisinsk hjelp, for de som hjalp til med å betale operasjonen og ikke minst takknemlig for de som gjorde donasjonen mulig, sier Dinoire.

NORMALT LIV: 38 år gamle Isabelle Dinoire har fått transplantert nese, lepper og kinn.