Viste Hamre ryggen

SKIEN (Dagbladet): Samboeren til utpressingsoffer Thor Christensen, Nina Fleischer, stirret vantro på advokat Tor Erling Staff da han ville vite om noen i deres bekjentskapskrets kunne tenke seg å true Atle Hamre eller vitner som støttet ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt fremmed for meg, svarte Nina Fleischer (36).

Hun fortalte at frykt og grove trusler mot samboeren gjorde ham til nervevrak.

Da hun flyttet sammen med Christensen, hadde han et balltre liggende under senga.

Det skal han ha fått av Atle Hamre for å forsvare seg.

- Thor oppfattet Hamre som en venn og medhjelper. Han var ham evig takknemlig, sa Fleischer.

Selv snudde hun ryggen til Hamre og vekslet ikke et ord med ham i Agder lagmannsrett i går. Ifølge påtalemyndigheten var Hamre hjernen bak den gedigne utpressingen av eksreder Christensen.

Lapskaus

- Spiser dere lapskaus på julaften? repliserte Tor Erling Staff da Nina Fleischer fortalte at familien levde et nøkternt liv.

Forsvarerne til Hamre, hr.adv. Tor Erling Staff og advokat Trygve Staff, kjemper for å knuse troverdigheten til Thor Christensen og hans støttespillere. Rykter i hestemiljøet i Oslo vil ha det til at eksrederen hadde iscenesatt utpressingen selv - og at han fortsatt blir truet på livet på grunn av en hemmelig gjeld. Advokatene Staff vil føre vitner, som skal fortelle om truslene.

Eksploderte

Krangel om når Nina Fleischer hadde flyttet sammen med Thor Christensen, førte til et kraftig munnhoggeri i retten i går. Hr.adv. Tor Erling Staff mente hun hadde forklart seg uriktig i et politiavhør. Det fikk en av dommerne til å trekke på smilebåndet og henvende seg til rettens administrator. Staff eksploderte og følte han ikke ble hørt.

- Jeg har ikke flere spørsmål, sa advokaten, mens lagdommer Erling Strand repliserte:

- Jeg mener bare at advokaten har herredømme over spørsmålene. Ikke over hva vitnene skal svare.

Eksperter fra Kripos fortalte i går om utpressingsbrev som skal ha både Atle Hamres fingeravtrykk og håndskrift. Hamre nekter for kjennskap til noen av dokumentene.