TILDEKKET: Disse kvinnene er kledd slik iranske myndigheter liker det - tildekket fra topp til tå. Foto: AP/Vahid Salemi/NTB Scanpix
TILDEKKET: Disse kvinnene er kledd slik iranske myndigheter liker det - tildekket fra topp til tå. Foto: AP/Vahid Salemi/NTB ScanpixVis mer

Viste ingen nåde da de fant studenter av begge kjønn på samme fest: 99 piskeslag

Rundt 35 kvinner og menn arrestert på eksamensfest i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei gruppe på mer enn 30 studenter i Iran er blitt pisket for å ha deltatt på en eksamensfest utenfor byen Qazvin, skriver International Business Times.

Ismaeil Sadeqi Niaraki, en mulla som fungerer som aktor i byen, beskrev de kvinnelige festdeltakerne som «halvnakne», da de bare var delvis tildekket.

Videre opplyser Niaraki at studentene var dansende og feststemte, skriver The Independent som siterer nyhetsbyrået Mizan.

Moralpoliti Samvær mellom kjønnene er strengt regulert i det teokratiske samfunnet hvor det fryktede moralpolitiet er kjent for å være harde i klypa.

- Etter at vi mottok informasjon om at ei større gruppe menn og kvinner minglet i en villa i forstaden til Qazvin, ble alle festdeltakerne arrestert, sier Niaraki, ifølge Mehr.

Deretter fikk studentene en lynrask rettergang hvor de alle ble funnet skyldige og dømt til 99 piskeslag. Den brutale avstraffelsen ble utført av moralpolitiet kort tid etter at studentene hadde blitt arrestert.

- Takk Gud for at avhørene, etterforskningen, rettssaken, dommen og avstraffelsen fant sted i løpet av mindre enn 24 timer, sier Niaraki.

- Barbarisk handling Ifølge den lokale påtalemyndigheten, var ingen av festdeltakerne i slekt med hverandre. Regimet gjør det helt klart at det ikke vil tolerere «lovbrytere som bruker unnskyldninger som frihet og ha det moro i bursdagsselskaper og på eksamensseremonier».

- Denne barbariske handlingen beviser nok en gang at moderasjonen under president Hassan Rouhani bare er en myte. Etter tre år med hans styre, har menneskerettighetssituasjonen i Iran bare blitt verre, sier Shahin Gobadi i motstandsbevegelsen NCRI.

Iran blir stadig anklaget for omfattende brudd på menneskerettighetene, til tross for at vestlige sanksjoner mot landet er opphevet som følge av stans i Irans atomprogram.

Henrettelser og amputasjoner Og eksemplene på regimets brutalitet er mange. Siden president Rouhani kom til makta i 2013, har mer enn 1800 blitt henrettet. I tillegg kommer offentlige fysiske avstraffelser, pisking og amputasjoner, hevder menneskerettighetsgrupper.

I mars i år ble en mann dømt til å miste det ene øye etter at han, angivelig ved et uhell, blindet en mann med en jernstang, skriver The Independent.