Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste pedo-bilder på TV

PARIS (Dagbladet.no): Italia var i går rystet av den groteske pedofili-avsløringa med 1700 involverte personer. I dag ruller hodene etter at to statlige TV-kanaler sendte de grove pedo-filmene i beste sendetid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at to statlige italienske TV-kanaler har vist pedofile, tildels voldelige video-opptak, har den store pedofilisaken som ble rullet opp i går utløst en politisk krise. Silvio Berlusconi raser.

- Det som har hendt er absolutt utilgivelig, sier tidligere statsminister Silvio Berlusconi som nå leder opposisjonen.

Vold mot småbarn

Hans private TV-kanaler har ikke vist de sjokkerende bildene.

Hodene har allerede begynt å rulle. En nyhetsoppleser og to nyhetsdirektører har gått av, og to TV-sjefer tilbyr seg å gjøre det samme.

Skandalen oppsto etter at italiensk og russisk politi natt til i går rullet opp den mest omfattende pedofili-saken Italia har opplevd. Tre russere og åtte italienere er arrestert, og nær 1 700 personer er involvert.

Pedofili-ringen har filmet barn helt ned i toårs-alderen. Filmene viser scener hvor barna blir utsatt for vold og ved enkelte tilfelle blir de drept.

Beklaget og viste mer

Det som sjokkerer Italia mer enn selve saken, er at de statlige Rai-kanalene valgte å vise utdrag av filmene i beste sendetid. Rai-sjefen Paolo Serventi Longhi gikk ut og beklaget, men det forhindret ikke at bildene ble vist en gang til en time seinere.

Opposisjonen utnytter sitausjonen, forlanger at flere skal gå av i Rai-TV, og kritiserer programmene. I dag diskuteres det i parlamentet.

Telekommunikasjonsminister Salvatore Cardinale opplyste at statsadvokaten undersøker om Rai har gjort noe ulovlig. Rais nyhetsjef Gad Lerner har bedt seerne om unnskyldning og sagt at det var galt å vise bildene.

Les også: Solgte sexbilder av to-åringer

UNNSKYLD: Nyhetssjef Gad Lerner beklager at pedo-bildene ble vist.