Viste politiet hvor drapsvåpnet lå

21-åringen som er siktet for å ha knivdrept en 86 år gammel kvinne i Skånland i Sør-Troms mandag, viste selv politiet hvor drapskniven lå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Kjennelsen fra Trondenes forhørsrett var i tråd med politiets begjæring.

- Vi er ikke i tvil om at det er riktig mann som nå er varetektsfengslet, sier politiinspektør Frode Karlsen i Senja politidistrikt til NTB.

Ifølge Karlsen påviste 21-åringen selv drapsvåpnet, en såkalt Bowie-kniv, på et jorde i nærheten av boligen der den 86 år gamle kvinnen ble drept. Hun skal ha blitt påført ett stikk i brystet, som ble dødbringende. Kvinnens sønn var vitne til drapet, og ble selv lettere skadd i skulderen da han prøvde å stanse 21-åringen.

Ringte på døra

Vitnet, den 86 år gamle kvinnens sønn, har forklart til politiet at 21-åringen ringte på døra mandag ettermiddag. Da han åpnet, sto 21-åringen utenfor med kniven i hånda. Han skal ha presset seg inn.

- Den 86 år gamle kvinnen lå og hvilte på sofaen i stua. 21-åringen skal ha sprunget rett mot henne, og gitt henne et stikk i brystet, sier Karlsen. Ifølge han har 21-åringen erkjent hendelsesforløpet. Mannens forsvarer, advokat Arild Teigan, sier til NTB at han ikke er overrasket over kjennelsen, og at den trolig ikke vil bli påkjært. Teigan vil ikke kommentere politiets opplysninger.

- Det vil raskt bli utnevnt en psykiatrisk sakkyndig, og da vil vi få en avklaring hvorvidt min klient skal sitte varetektsfengslet i fengsel eller på en institusjon, sier Teigan til NTB.

21-åringen har sagt seg villig til å delta i videre politiavhør.

Slektskap

Det skal ifølge politiet være et perifert slektskap mellom den siktede og den drepte. De bodde om lag 200 meter fra hverandre. 86-åringen bodde sammen med sin sønn, mens 21-åringen bodde sammen med noen slektninger. 21-åringen var ikke selv til stede under tirsdagens fengslingsmøte i Harstad, som gikk for lukkede dører.

Den siktede har et prikkfritt rulleblad. Ved skolestart i høst, begynte 21-åringen på skole på Østlandet. Ifølge politiinspektør Frode Karlsen avsluttet han skolen i forrige uke, og kom tilbake til hjemkommunen.

- Vi har ikke hatt belegg for å fastslå at siktede har vært påvirket av rusmidler, sier Karlsen. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

Bildetekst: Politiinspektør Frode Karlsen ved Senja politidistrikt mener politiet har pågrepet rett mann etter drapet på en 86 år gammel kvinne i Skånland i Sør-Troms mandag. Den siktede viste selv politiet hvor drapskniven lå.(Foto: Ivar Hjelvik, SCANPIX) (Breddebilde)