Viste puppene mot dansk asylpolitikk

- Visst pokker er det kaldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmark har høstet internasjonal oppmerksomhet for sin strenge asylpolitikk. Mest kritikk har vedtaket om å frata asylsøkere dyre smykker på grensen fått, blant annet fra Europarådet.

I Danmark er asyl derfor et hett stridstema, og gruppa Welcome to Denmark marsjerte i dag gatene i København svært lettkledd for å rette oppmerksomhet mot det de mener er en inhuman og kald dansk asylpolitikk.

Flere av gruppas medlemmer strippet ned til bare underbuksa, og bar et banner merket «Refugees are still cold» framfor sine nakne bryst. Noen av de lettkledd demonstrantene gikk også barføtt i den danske hovedstaden, mens gradestokken viste to små varmegrader.

- Vi gjør dette for å vise hvor kald regjeringens asylpolitikk er, sier Rasmus Hansen til Dagbladet.

- Altfor strenge Han var en av dem som brukte naken hud for å rette skyts mot regjeringens politikk. 

- Dem som kommer hit trenger mat og klær, og de må tas hånd om på en skikkelig måte. Vi er altfor strenge i asylspørsmål, Danmark burde ta i mot alle som behøver vår hjelp, sier Hansen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer