Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste retten hvordan Faiza ble kvalt

- Jeg prøvde å få stripsen av, men ved et uhell strammet det veldig, forklarte drapstiltalte Håvard Nyfløt (26).

BEGRAVET: Liket av Faiza ble gravd ned like ved ei skiløype i Solli området. Hun ble funnet tre uker etter at hun forsvant, etter at Håvard Nyfløt forklarte hvor han hadde begravet henne i avhør.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dag
BEGRAVET: Liket av Faiza ble gravd ned like ved ei skiløype i Solli området. Hun ble funnet tre uker etter at hun forsvant, etter at Håvard Nyfløt forklarte hvor han hadde begravet henne i avhør. Foto: Jacques Hvistendahl / Dag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker og Bærum tingrett fikk i dag se en video-rekonstruksjon fra Solli i Asker, der Nyfløt viser hvordan han behandlet Faiza Ashraf i bagasjerommet på sin BMW morgenen 3. februar 2010, dagen hun ble kidnappet og døde.

Nyfløt fikk også utdelt strips av samme type som han brukte til å feste rundt halsen på Faiza. Fra vitneboksen viste han fram hvordan han skjøtet to strips sammen, festet den rundt halsen hennes, og strammet.

Nyfløt hevder at han ikke festet strips rundt halsen hennes for å ta livet av henne, men at stripsene skulle være et slags halsbånd. I dette halsbåndet skulle Nyfløt feste et tau, som vikke gjøre at han hadde kontroll på henne når de beveget seg ut i skogen, har han forklart.

- Stramma veldig Etter å ha teipet henne rundt munnen med sølvtape, og senere festet strips rundt halsen hennes, og lukket bagasjerommet, setter Nyfløt seg tilbake til bilen. Da han etter en stund går ut igjen og åpnet bagasjeluka, finner han Faiza død, forklarer han.

- Jeg oppfattet at hun var død når jeg åpnet bagasjerommet. Jeg tok ned teipen fra munnen og ristet i henne, men fikk ikke kontakt. Jeg trodde hele tiden at det var teipen som gjorde de, hvis hun hadde den astmaen som hun prata om.

- Du har forklart at du prøvde å få stripsene av, men at de ble strammere, sier aktor.

VISTE RETTEN: Håvard Nyfløt viste hvordan han kvalte Faiza Ashraf med strips. Foto: Harald S. Klungveit
VISTE RETTEN: Håvard Nyfløt viste hvordan han kvalte Faiza Ashraf med strips. Foto: Harald S. Klungveit Vis mer

- Jeg forsøkte å få den av, men ved et uhell så stramma det veldig, sier Nyfløt.

- Hvordan skulle du få av henne disse stripsene igjen, hvis du ikke mente å skade henne?, vil aktor vite.

- Det tenkte jeg ikke på, det var mye som var korttenkt der oppe. Jeg hadde en øks oppe i skogen, som jeg til slutt brukte til å løsne stripsene, sier Nyfløt.

- Du kommer hjem ved 21-22-tiden Nyfløt har forklart seg om om hva han gjorde med Faiza Ashraf i 15 avhør. Forklaringene spriker, og i retten bruker han biter av forklaringer fra forskjellige avhør.

Han har i tildlige avhør forklart at han drepte på oppdrag fra medtiltalte Shamrez Khan. Påtalemyndigheten mener at det er dette som har skjedd, og har tiltalt Khan og Nyfløt for dette.

Senere har Nyfløt, både i avhør og i retten, brukt mye tid på å forklare at han har vært påvirket av TV-seirien Dexter, som handler om en seriedrapsmann som dreper kriminelle, og at han hadde en plan om å drepe Shamrez Khan, som hadde bestilt kidnappingen.

DREPT: Faiza Ashraf (26) ble kidnappet og drept 3. februar i fjor.  Foto: Politiet
DREPT: Faiza Ashraf (26) ble kidnappet og drept 3. februar i fjor. Foto: Politiet Vis mer

I noen avhør har han forklart at han fortalte Faiza om denne planen på parkeringsplassen på Solli.

- Jeg sa ikke noe om Dexter, men jeg forklarte hva som skulle skje, og at hun selv ville være hjemme ved 21-22 tiden. Jeg fikk en følelse av at hun ikke oppfatta meg som helt god, sier Nyfløt.

DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26)
DRAPSTILTALT: Håvard Nyfløt (26) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling