Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble veldig sint

Viste Ruter-billett. Ble holdt fast av kontrollør

Politiet grep inn. Ruter legger seg flate: - Veldig beklagelig.

KRANGEL: På vei til jobb skal Tarik Evans ha blitt holdt i et fast grep av en kontrollør da han gikk av bussen i Københavngata i Oslo sentrum. Vis mer

- Har du billett?

- Ja eller nei?

- Jeg har billett!

- Hva faen skal dere gjøre, svarer Evans.

På vei til jobb ble Tarik Evans holdt i et fast grep av en kontrollør da han gikk av bussen i Københavngata i Oslo sentrum.

32-åringen skal ha forsøkt å vise billetten på vei ut fordi han ikke ville være med bussen videre. Da han skulle vise billetten på holdeplassen, ble han holdt fast og fratatt sekken. Det gjorde han så provosert at han ikke ville vise billetten til kontrollørene en gang til.

Hele situasjonen ble filmet av Evans.

Se videoen øverst.

- Veldig alvorlig

Da Evans gikk av bussen skal han ha blitt holdt fast og bedt om å vise fram billetten av fem kontrollører. Evans nektet, og i videoen kan vi se at det utviklet seg til å bli ampert mellom 32-åringen og kontrollørene. Det hele endte med at politiet ble kontaktet.

- Jeg ble veldig sint, og mener dette ikke skulle skjedd i det hele tatt, hvert fall ikke på den måten det gjorde. Det kunne blitt løst på en helt annen måte.

Sofie Bruun er kommunikasjonssjef i Ruter. Hun har sett videoen og sier følgende til Dagbladet:

- Dette er i strid med instruksen for kontrollører og kan være brudd på yrkestransportloven. Vi ser veldig alvorlig på saken og beklager sterkt at han måtte oppleve dette. Vi regner med at Securitas følger opp sitt arbeidsgiveransvar.

Samarbeidet med politiet

Politiet bekrefter at de rykket ut til hendelsen, og at situasjonen ble avklart på stedet.

- Jeg var på vei ut av bussen da kontrollørene kom inn. De nektet meg å gå av bussen før jeg hadde vist fram billetten. Det var slik hele situasjonen startet, hevder Evans.

Kontrollørene fratok Evans sekken og ba han vise billetten før han kunne forlate stedet, Evans nektet, og til slutt fikk han tilbake eiendelene og forlot busstoppet i Københavngata i sinne.

Politiet skal ifølge Evans oppsøkt ham en stund seinere og bedtD om å få se billetten.

- Jeg viste dem billetten og det var slutten på det hele, sier Evans til Dagbladet.

- Dårlig håndtert

32 åringen er ikke fornøyd med måten vekterne håndterte situasjonen.

- Jeg ble selvfølgelig veldig oppgitt og sint. Jeg mener hele situasjonen burde blitt håndtert på en mer sofistikert måte.

Dagbladet har vært i kontakt med Securitas som har ansvaret for vekterne som kontrollerer mye av kollektivtrafikken i Oslo.

- Alle hendelser rapporteres og følges opp internt. utover det henviser jeg til Ruter i denne saken, sier Eldrid Odden Otterhei, markedssjef i Securitas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling