Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste Samantha Fox toppløs som 16-åring. Nå er nakentradisjonen slutt

The Sun kler på side 3-pikene etter over 40 år.

KLER PÅ MODELLENE: Helt siden 1970 har den tredje siden i den britiske tabloiden The Sun hatt en toppløs modell som fast inventar. Nå ser det ut til at denne tradisjonen omsider er slutt. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: The Sun
KLER PÅ MODELLENE: Helt siden 1970 har den tredje siden i den britiske tabloiden The Sun hatt en toppløs modell som fast inventar. Nå ser det ut til at denne tradisjonen omsider er slutt. Foto: NTB Scanpix / Faksimile: The Sun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden 1970 har den tredje siden i den britiske tabloiden The Sun hatt en toppløs modell som fast inventar. Nå ser det ut til at denne tradisjonen omsider er slutt.

Verken søndagens eller mandagens avis inneholdt det etterhvert så godt etablerte innslaget, og andre britiske aviser slår nå mer eller mindre fast at avisa, som eies av mediemogulen Rupert Murdoch, omsider har gitt etter for presset fra omgivelsene.

- Dette vil virkelig være historiske nyheter og en stor dag for folket. Det kan bli et langt skritt i riktig retning når det kommer til å ta et oppgjør med kjønssdiskriminering i mediene, sier en talsperson for gruppa «No More Page 3» til The Guardian.

Utdatert? Den samme avisa siterer også en høytstående i avisa kilde på at påbudet kommer fra høyeste hold, og hinter til at det er Murdoch selv som skal ha tatt avgjørelsen.

Modellene har nå fått på seg litt mer klær, men The Guardian skriver videre at det skal være åpnet for å gå tilbake til den mer lettkledde varianten dersom avissalget synker drastisk som følge av endringen.

Selv om endringen kom som en overraskelse på mange, har Murdoch også tidligere kommet med innrømmelser om at han synes innslaget er utdatert.

I november skrev han blant annet følgende på Twitter:

- Jeg synes det er gammeldags, men leserne våre ser ut til å være uenige. Er det ikke slik at vakre unge kvinner er mer attraktive i moteriktige klær? Hva er din mening?

- Mellom side to og side fire Side 3-pikene har vært mange, og det er flere som har brukt det som en inngangsportal og et springbrett til en langt større karriere.

En av dem er Samantha Fox som allerede i en alder av 16 var å finne på den tredje siden i tabloiden. Hun la glamourmodell-karrieren på hylla fire år senere, og ble etterhvert både pop-sangerinne og produsent.

I 2008 ble hun kåret til avisas mest populære side 3-pike noensinne, og gjorde i den anledning en gjesteopptreden.

The Sun har ikke villet komme med noen egne uttalelser om saken. De har naturlig nok fått med seg viraken det har skapt, men foreløpig er denne kommentaren fra PR-ansvarlige Dyland Sharpe det eneste som har kommet ut:

- Side 3 kommer til å være i morgendagens utgave av The Sun på akkurat samme plass som den alltid har vært - mellom side to og side fire.