Viste sin avsky mot IS

Demonstranter i Oslo, Bergen og Stavanger.

 FRITT SYRIA FOR FRED  arrangerer en årsmarkering for gassmassakrene mot Ghouta på Youngstorget i Oslo lørdag ettermiddag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.
FRITT SYRIA FOR FRED arrangerer en årsmarkering for gassmassakrene mot Ghouta på Youngstorget i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstranter i Bergen, Stavanger og Oslo markerte lørdag ettårsdagen for massakrene i Syria, og for å vise sin avsky mot Den islamske stat (IS).

Fritt Syria for fred var arrangør for demonstrasjonene der det ble markert at det er ett år siden 1 400 mennesker mistet livet etter gassangrepene mot områder i beltet rundt Damaskus.

Som del av en global solidaritetsmarkering, markerer  deomstranter i Oslo de ikke har glemt ofrene i Ghouta og de pågående overgrepene mot befolkningen i Syria.

På Youngstorget i Oslo ble det tent lys og holdt appeller. Også i Stavanger hadde folk møtt opp. Der ble det også vist avsky mot Den islamske statens overgrep i Nord-Irak.

- Vi krever at regjeringen sender humanitær bistand, sier Rewend Hajo, talsperson for Mesopotamias kurdiske kulturforening til NRK.

Fraråder troende muslimer
Muslimene som planlegger demonstrasjon mot Profetens Ummah og IS i Oslo mandag, er ignorante eller har for lite kunnskap, mener Ubaydullah Hussain.

- Vi fraråder samtlige troende muslimer til å støtte denne demonstrasjonen, sier Hussain, som talsmann for Profetens Ummah, til NRK.

Så langt har 1.400 personer varslet deltakelse på mandagens demonstrasjon via Facebook. Den profilerte islamisten mener disse personene «må lese mer om islam og dens historie».

Flere enkeltpersoner og organisasjoner i det muslimske miljøet i Oslo har vært pådrivere for demonstrasjonen.

(NTB).

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix. Vis mer