«Winnie-the-Pooh: Blood and Honey»:

Viste skolebarna blodig Ole Brumm

Fjerdeklassingene fikk servert noe helt annet enn den barnevennlige Hundremeterskogen.

SLEMME: Ole Brumm og Nasse Nøff er morderiske i «Winnie-the-Pooh: Blood and Honey». Foto: Jagged Edge Productions Vis mer
Publisert

Det gikk ikke helt som en mattelærer i Florida hadde regnet med da han skulle sørge for litt filmhygge for fjerdeklassingene i alderen ni til ti år.

Ifølge CBS News Miami var det elevene selv som hadde valgt filmen: «Winnie-the-Pooh: Blood and Honey ».

Men som filmtittelen tilsier, dreier det seg ikke akkurat om den Ole Brumm som du husker fra barndommen.

Dyriske instinkter

Tidligere i år var det duket for premiere på den britiske slasherfilmen «Winnie-the-Pooh: Blood and Honey». Den er basert på den første boka til forfatter A.A. Milne om bjørnen og hans bestevenn, utgitt i 1926.

I filmen møter vi Ole Brumm og Nasse Nøff som har blitt ville og blodtørstige mordere etter at Kristoffer Robin forlot dem til fordel for universitetsutdannelse.

KLEDD ANNERLEDES: Ole Brumm er blitt kledd i tømmerhogger-stil i skrekkfilmen. Foto: Jagged Edge Productions
KLEDD ANNERLEDES: Ole Brumm er blitt kledd i tømmerhogger-stil i skrekkfilmen. Foto: Jagged Edge Productions Vis mer

Flere år seinere returnerer Kristoffer Robin til gamle trakter sammen med noen universitetskvinner. Da blir det blodig alvor.

- På grunn av at de har måttet klare seg alene så lenge, har de blitt ville. De har gått tilbake til sine dyriske instinkter, forklarte regissør Rhys Frake-Waterfield i et intervju med Variety.

Halvtime med blod og skrekk

Det var dette fjerdeklassingene på Florida-skolen fikk servert da læreren trykket inn «play»-knappen. Ifølge en forelder som CBS News Miami har snakket med, ble barna eksponert for mellom 20 og 30 minutter av filmen.

- Læreren stoppet ikke filmen, selv om det var barn som sa: «Hei, stopp filmen, vi vil ikke se den», sier Michelle Diaz til nyhetskanalen.

FRITT FREM: Siden det har gått 95 år siden originalutgivelsen av A.A. Milne kom, har Brumms univers «falt i det fri» og er ikke lenger opphavsrettslig beskyttet. Illustrasjon: E. H. Shepard
FRITT FREM: Siden det har gått 95 år siden originalutgivelsen av A.A. Milne kom, har Brumms univers «falt i det fri» og er ikke lenger opphavsrettslig beskyttet. Illustrasjon: E. H. Shepard Vis mer

Diaz bekrefter at det skal ha vært barna selv som hadde valgt hvilken film de skulle se.

- Det er ikke opp til dem å bestemme hva de vil ha. Det er opp til læreren å se på innholdet, raser hun.

Lover psykisk oppfølging

CBS News Miami har vært i kontakt med lederen for skolen, Vera Hirsh. I en uttalelse svarte hun følgende:

«The Academy for Innovative Education har blitt klar over at et segment av en skrekkfilm ble vist for fjerdeklassinger som ikke var egnet for aldersgruppen», heter det i uttalelsen.

BARNEVENNLIG: Ole Brumm og Nasse Nøff, slik vi er vant til å se dem i Disneys tegnefilmer. Foto: Moviestore/NTB
BARNEVENNLIG: Ole Brumm og Nasse Nøff, slik vi er vant til å se dem i Disneys tegnefilmer. Foto: Moviestore/NTB Vis mer

«Vår administrasjon tok umiddelbart opp dette problemet direkte med læreren og har iverksatt passende tiltak for å sikre elevenes sikkerhet og velvære».

Hirsh forsikrer at de aktivt overvåker studentene. Sammen med skolens psykiske helserådsgiver skal hun ha snakket med elevene som «har uttrykt bekymring».

Fra slakt til kjempesuksess

«Winnie-the-Pooh: Blood and Honey» fant aldri veien til norske kinosaler. Men ute i den store verden har den gått sin seiersgang på kino og filmfestivaler. Den ble grundig slaktet av kritikerne, uten at det hadde nevneverdig effekt på publikum.

Med et budsjett på 100 000 dollar (cirka 1,5 millioner kroner), sopte den inn vanvittige 5,2 millioner dollar (over 57 millioner kroner).

Og er det noe moderne filmhistorie har vist oss, så er det at suksess avler oppfølgere.

Tigergutt kommer

For tida jobbes det med «Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2». Budsjettet skal være fem ganger større en originalens, og premieren er satt til februar 2024.

SLEM PUS: Tigergutt dukker opp i den kommende oppfølgeren. Foto: Jagged Edge Productions
SLEM PUS: Tigergutt dukker opp i den kommende oppfølgeren. Foto: Jagged Edge Productions Vis mer

I tillegg til å friste med at Ole Brumm vil bruke motorsag, kunngjorde Frake-Waterfield i august at Brumm og Nasse får selskap av Ugla og Tigergutt.

Det blir med andre ord ingen trygg retur til Hundremeterskogen med det første.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer