Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Viste sønnene drapsvåpenet

Den drapstiltalte offiseren skal ha brukt parets sønner i et kynisk spill mot ekskona. Da han viste dem våpensamlinga si, tok Ingse Rønnestad (36) det som en klar advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): -  Ingse gråt mange ganger på kontoret mitt. Hun var helt på knærne, og spurte meg «tar dette ingen ende?». Det forklarte advokat Helge Hansen i retten i går, da han vitnet i saken mot Trond Ragnvald Ramsland (39), som er siktet for overlagt drap på Ingse Rønnestad.

-  En advarsel


At også de to sønnene ble trukket inn i den fastlåste konflikten mellom foreldrene, gikk svært tungt inn på Ingse.

-  Barna fortalte at faren pusset våpnene sine når de var på besøk. Hun tok det som en advarsel, sa Hansen i retten.

I tillegg til haglgeværet og rifla Ramsland hadde, viste han også guttene en kaliber 45 pistol av merket Colt. Det samme våpenet politiet mener han brukte til å skyte og drepe ekskona med.

-  Måtte skrive avtale


Den tiltalte offiseren har flere ganger hevdet at parets to sønner ønsket å tilbringe mer tid hos ham. Ingses samtaler med advokaten gir et helt annet inntrykk.

-  Du må love meg at jeg ikke må være mer hos pappa, skal en av guttene ha sagt etter at han kom fra samvær med faren i vinter.

Da skal faren ha presset ham til å skrive under på et dokument hvor det sto at han ønsket mer tid hos faren. Selv om han hevder at sønnen skrev dokumentet fritt, er ordlyden i det slik at politiet mistenker Ramsland for å være den egentlige forfatteren.

-  Beholdt en kopi


-  Han var svært lei seg da han kom hjem til Ingse. Hun sa at han burde be faren om å rive den avtalen i stykker neste gang. Det gjorde han også, og gutten kom glad tilbake, forteller Hansen.

Seinere dukket den samme «avtalen» opp igjen. Faren hadde beholdt en kopi, som han nå ønsket å bruke mot Ingse i retten.

-  Var en ønskeliste


-  Hun var forferdet over hvor kynisk han kunne bruke situasjonen, og det sviket det var mot sønnen å si at han rev i stykker avtalen uten å gjøre det, sier Hansen.

Ramsland mener forklaringen til Hansen er en «begredelig versjon av virkeligheten». Brevet kaller han en «ønskeliste» fra sønnen.-  Og det er helt feil at den ble revet i stykker, sa han.

Ramslands advokat, Harald Stabell, var også sterkt kritisk til deler av vitnemålet til Hansen, som også er bistandsadvokat for foreldrene til Ingse Rønnestad i straffesaken.

-  Jeg synes ikke han burde vært både bistandsadvokat og vitne i saken, sier Harald Stabell.

-  Som vitne prosederte han samtidig den sivile delen av saken, og havner i en uheldig rollekonflikt.

DREPT: Ingse Rønnestad (36).
TILTALT: Trond Ragnvald Ramsland nekter for å ha skutt ekskona.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media