Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viste video av Care-sjefen

Den britiskfødte lederen for hjelpeorganisasjonen Care i Irak er bortført i Bagdad, bare to uker etter at briten Kenneth Bigley ble halshogd av sine gisseltakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort etter at bortføringen av Margaret Hassan ble kjent i dag viste den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera en video som bekreftet at hun var bortført. Ifølge opplysningene på Al-Jazeera ble Hassan bortført av en gruppe, uten at den ble navngitt.

På videoopptaket sitter kvinnen, som ser nervøs ut, i et rom. Videoklippet var uten lyd, og det viste også nærbilder av Hassans identitetspapirer.

En talsmann for den britiske organisasjonen opplyste tidligere at Margaret Hassan ble kidnappet i Bagdad ved 7.30.tiden tirsdag morgen. Det ble ikke gitt noen nærmere opplysninger om bortføringen.

Irakisk borger

Hassan, som er født i Storbritannia og gift med en iraker, har bodd i Irak i 30 år og har dobbelt statsborgerskap. Hun har arbeidet for Care i tolv år.

- Hun ser på seg selv som iraker. Irak er hjemmet hennes, og hun ville aldri tenke på å flytte tilbake til Storbritannia, sier en talskvinne for Care i London.

Den britiske utenriksministeren Jack Straw sa tirsdag at han er svært bekymret for Margaret Hassan.

- Våre tanker og bønner går til henne, familien hennes og kollegene, la han til.

Care, en frivillig organisasjon med aktiviteter i 72 land, har vært til stede i Irak siden 1991 og har 30 ansatte i landet.

- Jeg tror det er viktig å peke på at hun har vært med på å gi humanitær hjelp til det irakiske folket i mer enn 25 år, sa Robert Glasser, en leder i Care, i en kommentar. Han sa til Sky News at organisasjonen gjør alt den kan for å få satt henne fri.

Flere kvinnelige hjelpearbeidere er blitt bortført i Irak, men kommet fra det med livet i behold. Men mange menn er blitt drept, blant dem den 62 år gamle ingeniøren Kenneth Bigley, som ble halshogd etter tre uker i fangenskap.

Omstendighetene rundt bortføringen av Hassan er ikke kjent.

<B>REDD:</B> Caresjefen er kidnappet i Irak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media