- Visum-nei til pakistansk bestefar «oser av mistro»

Nå vil SV, Arbeiderpartiet og Venstre ha svar på om visumpolitikken er strammet til.

NYFØDT: Her er Muhammad Fateh (76) med sitt barnebarn Madiha da hun nettopp hadde kommet hjem fra fødeavdelingen på Bærum sykehus, og tante Zahida Bibi. Foto: Privat
NYFØDT: Her er Muhammad Fateh (76) med sitt barnebarn Madiha da hun nettopp hadde kommet hjem fra fødeavdelingen på Bærum sykehus, og tante Zahida Bibi. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette oser av mistro, utbryter Karin Andersen (SV) da hun hører om pakistanske Muhammad Fateh (76) som har seks barn og 24 barnebarn i Norge.

Slik Dagbladet skrev i går har Fateh vært 22 ganger på besøk i Norge siden 1991, men fikk i sommer nei på sin siste visumsøknad.

- Jeg synes at en bestefar som har reist ut og inn av Norge og besøkt barnebarna i flere år skal få lov til å fortsette å gjøre det. Jeg er bestemor selv, og besøker barnebarna ofte, og det behovet har vel de fleste besteforeldre, sier Karin Andersen til Dagbladet.

- Urimelig? Karin Andersen er SVs medlem i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Hun stilte i går justisminister Anders Anundsen skriftlig spørsmål om det har skjedd en innstramming i visumpolitikken.

Det samme sier Venstres André N. Skjelstad at han vil gjøre.

«Mener ministeren det er urimelig at besteforeldre får besøke sine barnebarn og har Regjeringen strammet inn regelverk og praksis for å få slik visum?», skriver Karin Andersen i sitt spørsmål til justisministeren.

Muhammad Fatehs sønn Muhammad Gulzar er opprørt over at han som norsk statsborger ikke får lov til å ha sin far på besøk. Karin Andersen mener at Utlendingsdirektoratets (UDI) del-begrunnelse om at Pakistan er et land med «stort potensiale for emigrasjon» er en kollektiv mistenkeliggjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer