Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitaminene som forlenger livet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

A-VITAMIN:

Kommer både fra dyre- og planteriket og er viktig for immunforsvaret. Undersøkelser, blant annet fra Rikshospitalet, viser at vitaminet forebygger kreft og regulerer cellemodningen. Vitaminet kan også normalisere celleforandringer ved flere forstadier til kreft. Finnes i blant annet gulrøtter.

B-VITAMINER:

Fungerer som koenzymer for kroppen og er nødvendig for at enzymsystemene i kroppen skal fungere. Anses derfor for å ha en viss forebyggende effekt på kreft. Gjelder særlig vitamin B-6, folinsyre og vitamin B-12.

C-VITAMIN:

Vitaminet har en rekke biologiske effekter og har en kraftig antioksiderende virkning. Det forbedrer immunforsvaret, styrker bindevevet og hindrer dannelse av kreftframkallende stoffer. Det er påvist at vitaminet beskytter mot kreft i følgende organer: Strupe, bryst, svelg, endetarm, munnhule, bukspyttkjertel, mage og livmorhals.

Finnes i appelsin, jordbær, rosenkål, brokkoli, tomat, kiwi og paprika.

E-VITAMIN:

Er den antioksidanten du trenger framfor alle andre når du skal ta knekken på frie radikaler. Forskning viser at vitaminet reduserer risikoen for kreft i bukspyttkjertelen, urinveiene og livmorhalsen.

Finnes i vegetabilske oljer, hvetekim og nøtter, men ta gjerne ekstra tilskudd i form av kapsler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!