Vitne: - Det finnes ikke ord for hvor grusomt det var

Etter bombeangrepet i Kunduz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øyenvitner forteller om grufulle syn og en desperat kamp for å redde sårede etter at Leger Uten Grensers (MSF) sykehus i Kunduz i Afghanistan ble truffet av flere bombeangrep.

- Vi prøvde å se inn i en av de brennende bygningene. Jeg klarer ikke å beskrive det som var der inne. Det finnes ikke ord for hvor grusomt det var. På overvåkingsposten lå seks pasienter og brant i sengene sine, skriver sykepleier Lajos Zoltan Jecs på organisasjonens nettsider. Han har jobbet ved sykehuset i Kunduz i flere måneder.

Etter alt å dømme var det amerikanske luftangrep som rammet sykehuset og tok livet av minst 19 personer natt til lørdag. Blant ofrene er både MSF-medarbeidere og pasienter, blant dem tre barn. Ytterligere 37 - 19 ansatte og 18 pasienter -  er alvorlig såret, ifølge MSF.

<strong>SKREKK:</strong> Øyenvitner forteller om grufulle syn og en desperat kamp for å redde sårede etter at Leger Uten Grensers (MSF) sykehus i Kunduz i Afghanistan ble truffet av flere bombeangrep. Foto: 
Médecins Sans Frontières via AP
SKREKK: Øyenvitner forteller om grufulle syn og en desperat kamp for å redde sårede etter at Leger Uten Grensers (MSF) sykehus i Kunduz i Afghanistan ble truffet av flere bombeangrep. Foto: Médecins Sans Frontières via AP Vis mer

- Jeg var sjokkert, emosjonell og i tårer da jeg kom til sykehuset, sier Qiamudeen, en 31 år gammel forretningsdrivende som mistet sin nabo i angrepet. Qiamudeen forteller til AFP at sykehuset var svart og fylt av lukten av brent kjøtt, og at lik på stedet var forkullet til det ugjenkjennelige.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer