Vitne: - Det finnes ikke ord for hvor grusomt det var

Etter bombeangrepet i Kunduz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øyenvitner forteller om grufulle syn og en desperat kamp for å redde sårede etter at Leger Uten Grensers (MSF) sykehus i Kunduz i Afghanistan ble truffet av flere bombeangrep.

- Vi prøvde å se inn i en av de brennende bygningene. Jeg klarer ikke å beskrive det som var der inne. Det finnes ikke ord for hvor grusomt det var. På overvåkingsposten lå seks pasienter og brant i sengene sine, skriver sykepleier Lajos Zoltan Jecs på organisasjonens nettsider. Han har jobbet ved sykehuset i Kunduz i flere måneder.

Etter alt å dømme var det amerikanske luftangrep som rammet sykehuset og tok livet av minst 19 personer natt til lørdag. Blant ofrene er både MSF-medarbeidere og pasienter, blant dem tre barn. Ytterligere 37 - 19 ansatte og 18 pasienter -  er alvorlig såret, ifølge MSF.

- Jeg var sjokkert, emosjonell og i tårer da jeg kom til sykehuset, sier Qiamudeen, en 31 år gammel forretningsdrivende som mistet sin nabo i angrepet. Qiamudeen forteller til AFP at sykehuset var svart og fylt av lukten av brent kjøtt, og at lik på stedet var forkullet til det ugjenkjennelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.