Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne: - Fire mørkkledde menn kom løpende

Gjerningsmennene på frifot etter skyting i Oslo.

STORSTILT JAKT: Politiet har utkalt store styrker for å finne gjerningsmennene etter kveldens skyting. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORSTILT JAKT: Politiet har utkalt store styrker for å finne gjerningsmennene etter kveldens skyting. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjerningsmennene er fremdeles på frifot etter kveldens skyteepisode på Sandaker i Oslo. En mann ble fraktet til legevakta etter at han, blødende fra halsen, fortalte forbipasserende at han var blitt skutt.

I 22-tida opplyser politiet at de er usikre på hvorvidt mannen av somalisk opprinnelse faktisk ble truffet av skuddet som ble hørt av vitner like før klokka 20. Han pådro seg bare lettere skader under episoden.

- Det er ikke helt bekreftet at han ble skutt. Han er nå ute av legevakta og sitter i avhør, opplyser Morten Wik, kriminalvaktleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Løp fra åstedet Imens søker store politistyrker etter fire eller fem gjerningspersoner som ble sett løpende fra stedet.

- Fire afrikanske menn kom løpende fra Sandakerveien i retning Grefsenveien, som om de flyktet fra noe, forteller en australsk 25-åring som er blitt avhørt av politiet, til Dagbladet.

Han anslår alderen på de løpende mennene til å være ca. 25.

- De var kledd i mørke jakker og mørke dongeribukser, sier han.

Slo inn bilrute Skytingen fant sted rett utenfor Kiwi-butikken i Sandakerveien, der en hvit Volkswagen sto parkert. Vitner har forklart at vinduet på passasjersida ble slått inn med ei kølle, og at det trolig ble skutt etter offeret, som satt inni bilen.

Den skadde mannen i 20-åra tok seg deretter trolig ut av bilen og kom seg over gata, før han ble liggende på fortauet.

- Vi så at han blødde fra halsen. En kamerat av ham prøvde å hjelpe, sier et kvinnelig vitne til Dagbladet.

- «Si at jeg er blitt skutt,» sa han til kameraten, som sto og snakket i telefonen, forteller hun.

Varslet Kiwi-ansatte Politiet kjørte kort tid etter skytingen av sted med en mann av afrikansk opprinnelse, men har altså ikke siktet noen i saken.

Forbipasserende tok seg raskt inn på Kiwi-butikken og fikk personalet til å varslet politiet.

- Det er ubehagelig at noe slikt kan skje rett utenfor butikken, sier butikkmedarbeider Caroline Weibye til Dagbladet.

Politiets kriminalteknikere gjennomfører i 23-tida undersøkelser på åstedet. I tillegg fortsetter vitneavhørene, ifølge kriminalvaktleder Wik.

Det har de siste ukene vært flere episoder med gjengrelatert skyting i hovedstaden. Politiet opplyser at de sjekker hvorvidt kveldens hendelse har sammenheng med disse.

- UBEHAGELIG: Kiwi-medarbeider Caroline Weibye befant seg få meter unna åstedet under skyteepisoden. - Det er ubehagelig at noe slikt kan skje rett utenfor butikken, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- UBEHAGELIG: Kiwi-medarbeider Caroline Weibye befant seg få meter unna åstedet under skyteepisoden. - Det er ubehagelig at noe slikt kan skje rett utenfor butikken, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media