Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne: - Var ikke på åstedet drapsnatten

HAUGESUND: En 20 år gammel karmøymann som har følt seg uthengt som alternativ drapsmann i Birgitte-saken, nektet i Karmsund herredsrett å ha vært på Sundsvegen drapsnatten. Mannen har søkt bistand hos advokat John Christian Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen møtte som forsvarets vitne i drapssaken mot Birgittes fetter i dag. I herredsretten har et kvinnelig vitne tidligere forklart at hun så nettopp denne karmøymannen i en bil på Sundsvegen drapsnatten.

  - Men der var jeg ikke. Jeg hadde ingen bil å kjøre på det tidspunktet. Den natten gikk jeg omkring i gågata i Kopervik etter at jeg forlot U 99 rett før det stengte klokken 24.00, sa 20-åringen.

  Mens forsvarerne brukte over en time på å eksaminere 20-åringen om alle hans bevegelser døgnet da Birgitte ble drept, avsto aktor, førstestatsadvokat Harald L. Grønlien, fra å stille ett eneste spørsmål til karmøymannen.

Uthengt

Overfor Dagbladet har 20-åringen sagt at han har følt seg uthengt som Birgittes drapsmann etter at han gjentatte ganger er nevnt ved navn i rettssaken i Haugesund. En stund vurderte han også å nekte å møte som vitne i herredsretten inntil han fikk avklart hva slags status han har i saken.

  Ifølge siktedes forsvarer, advokat Arvid Sjødin, er 20-åringen ett av 30 vitner som politiet ikke har sjekket ut av saken. Politiet har for eksempel aldri foreholdt karmøymannen opplysningen som et vitne har gitt om at hun så ham på Sundsvegen drapsnatten. 20-åringen er bare avhørt av politiet en gang i forbindelse med Birgitte-drapet. Dette avhøret ble tatt opp 7. mai, dagen etter at Birgitte ble drept.

Uoverenstemmelser

I dette avhøret forklarte karmøymannen at det var gått mer enn en uke siden han sist kjørte på Gamle Sundsveg, da Birgitte ble drept. Noen dager tidligere hadde han nemlig fått kjeft av en dame fordi han luftet hunden sin på veien.

  I retten kunne ikke 20-åringen si noe nærmere om hvem damen var, men fastholdt at hun hadde kjeftet på ham, og at han derfor hadde latt være å gå den veien med hunden.

Rot om drapsnatten

I tillegg til 20-åringen selv, kalte også forsvaret inn hans mor og hans venner som vitner tirsdag. En etter en sto de fram i vitneboksen og ga til tider svært motstridende forklaringer om hva de hadde gjort natten da Birgitte ble drept.

  20-åringens mor måtte dessuten svare på spørsmål om hvorfor hun hadde endret forklaring i forhold til om hun hadde lånt ut bilen sin til sønnen, den aktuelle fredagen.
  - Jeg sa først at jeg hadde lånt ham bilen min, men jeg husket feil. Det var dagen etter at jeg lånte ham bilen min, sa moren.

(NTB)

Hele Norges coronakart