Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vitne (27) løy om Bislett-drapet i avhør

Politiet har fengslet mann de mener vet hvem som skjøt Einar Opsahl (35) for to uker siden.

DREPT: Einar Opsahl ble skutt i hodet og drept på Bislett for to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DREPT: Einar Opsahl ble skutt i hodet og drept på Bislett for to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag ble en 27 år gammel mann varetektsfengslet i to uker av Oslo tingrett. Polititet mener han løy under et avhør mandag og er formelt siktet for falsk forklaring, skriver VG Nett.

Avisa skriver at 27-åringen kan knyttes til en av bilene og at han sakl ha vært øyenvitne til selve drapet. Drapsetterforskerne mener at han dermed vet hvem som skjøt 35-åringen.

Mannen har status som vitne i drapssaken.

Mannen erkjenner ikke straffskyld og mener selv at han har fortalt sannheten, opplyser mannens forsvarer, advokat Torgeir Falkum, til VG Nett.

En sentral polititeori er etter det Dagbladet erfarer at 35-årige Opsahl forstyrret en narkohandel da han forsøkte å skaffe seg en pirattaxi. Sjåføren skal ha blitt rasende og skal ha kranglet med Opsahl. En annen bil, som trolig overvåket situasjonen, skal deretter ha kommet. Ut av bilen kom en mann og skjøt 35-åringen i tinningen.

En svært skremmende teori internt i politiet, er at drapsmannen og hans venner tok Einar Opsahl for å være en politimann i sivil da han tok kontakt med det han trodde var en pirattaxi. Dagbladet har tidligere fått opplyst at noen av mennene i bilene skal ha vært kraftig ruset da Opsahl plutselig ble skutt i tinningen fra svært kloss hold i det som lignet en ren henrettelse.

DREPT: Asker-mannen Einar Opsahl. Foto: Benjamin A. Ward/Scanpix
DREPT: Asker-mannen Einar Opsahl. Foto: Benjamin A. Ward/Scanpix Vis mer