Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne banket opp etter machete-vold

- Svært alvorlig, sier politiet.

FENGSLET: To av mennene som står tiltalt i den såkalte «Machete»-saken er nå varetektsfengslet, minstenkt for å ha banket opp et sentralt vitne. Foto: Politiet
FENGSLET: To av mennene som står tiltalt i den såkalte «Machete»-saken er nå varetektsfengslet, minstenkt for å ha banket opp et sentralt vitne. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. februar ble to personer angrepet og utsatt for grov vold av flere personer på Tøyen i Oslo.

Kort tid etter pågrep politiet fire personer, som er siktet for medvirkning til kroppsskade, medvirkning til grov kroppskrenkelse og motarbeidelse av rettsvesenet.

Machete-saken

De fire, i alderen 19 til 30 år, ble 6. februar varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett.

Det som gjør saken ekstra spesiell, og som gjør at de er siktet for motarbeidelse av rettsvesenet, er at den ene fornærmede er et sentralt vitne i en rettssak der to av de fengslede står tiltalt.

Den saken stammer fra 4. juni 2016, da en maskert gjeng stormet inn på Ensjø Bingo og angrep en mann i 20-åra. De åtte-ni personene var bevæpnet med knokjern, golfkølle, kniv og en machete.

Brutal video

Mannen i 20-åra fikk flere dype kytt, brudd, hodeskader og en avkuttet finger. Også en annen mann ble utsatt for vold, men ikke like omfattende. Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært en konfrontasjon om hasjsalg.

Saken har allerede vært oppe i Oslo tingrett, der det ble spilt av en brutal video, som viser en gruppe maskerte menn storme inn i et av rommene på bingoen.

En person trekker en machete opp av linningen på treningsbuksa og går mot fornærmede. På videoen kan man se at mannen hever macheten og hogger mot en person som er utenfor bilderamma.

De åtte tiltalte ble i Oslo tingrett dømt til fengsel fra to år til tre og et halvt år, men dommene er anket. Dermed skal saken opp i Borgarting lagmannsrett, trolig til høsten, ifølge politiadvokat Benedicte Granrud.

Tiltalte fengslet for volden

Og det er to av de tiltalte i denne saken som nå er fengslet for å ha gått løs på et sentralt vitne i samme sak.

«Politiet mener at hendelsen som skjedde 4. februar i år har en forbindelse til denne saken», skriver Oslo-politiet på Facebook.

- Fornærmede er jo relevant som vitne også i ankesaken, sier politiadvokat Granrud.

På Facebook skriver Oslo-politiet at de «ser svært alvorlig på saken».

Granrud sier at hun på nåværende tidspunkt ikke kan si så mye om saken, av hensyn til etterforskningen, men at årsaken til at de setter de to sakene i sammenheng er personene det er snakk om.

Fornærmede og de tiltalte tilhører ikke samme miljø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!