Vitne forsvunnet

Et svært sentralt vitne i saken der en Rosenborg-supporter døde ved et utested i Oslo, er fortsatt sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha påført tobarnsfaren og Rosenborg-supporteren Rune Åge Berg fra Nord-Trøndelag dødelige skader. Vitne skulle ha forklart seg i retten i formiddag.

Aktoratet hadde lokalisert vitnets adresse, men ville ikke opplyse for retten hva de gjør for å prøve å spore opp vedkommende. I gårsdagens innledende forhandlinger gjorde forsvarer Tor Erling Staff det klart at han anser dette vitnet som svært viktig for saken.

- Jeg anser at vitnet er så viktig for det som skal ha skjedd, at dersom vedkommende ikke dukker opp vil jeg begjære saken utsatt, sa Staff. Han ville overfor NTB ikke kommentere spørsmål knyttet til dette vitnet tirsdag.

Det er uklart om saken mot 17-åringen kan bli utsatt, dersom ikke aktoratet finner vitnet.

17-åringen som er tiltalt i saken erkjente ikke straffskyld etter tiltalen; legemsbeskadigelse med døden til følge, men gutten vedgikk at han sparket og slo avdøde.

Det var natt til 1. november i fjor, natten før cupfinalen mellom Rosenborg og Stabæk, at den 36 år gamle tobarnsfaren ble slått og sparket utenfor diskoteket «Desibel» i Akersgata i Oslo. Den rettsmedisinske undersøkelsen viste at 36-åringen døde av blødninger på hjernehinnen mandag 2. november i fjor.