Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne funnet i Pattaya

En av guttene som politiet ønsker skal vitne mot den pedofilsiktede hordalendingen, ble i går sporet opp på et barnehjem i Pattaya. Politi og frivillige leter fortsatt etter to andre ungguttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er sjansene for at mannen stilles for retten adskillig større..

I går anmodet norsk politi på nytt om at nordmannen blir utlevert til Norge, enten etter at han har sonet sin straff i Thailand, eller når han løslates.

Sone dom

- Vi ønsker ikke trekke ham unna straff i Thailand, men hvis han blir løslatt, vil vi forsikre oss om at han blir sendt til Norge for å sone dommen, sier politiinspektør Randi Gabrielsen ved Bergen politikammer til NTB.

49-åringen stakk fra Norge rett før dommen på ett år og åtte måneder for misbruk av fire gutter ble rettskraftig høsten 1994.

Kripos har på vegne av bergenspolitiet bedt politiet i Pattaya pågripe nordmannen hvis han løslates.
Politioverbetjent Nueng-Phathai Thivakorntikul, som leder etterforskningen mot 49-åringen, vil be om forlenget fengsling i morgen. Trolig ber politioverbetjenten om nye 12 dager i varetekt, noe dommeren sannsynligvis vil innfri for at politiet skal bli ferdige med etterforskningen.

Ukjent

Den norske ambassaden i Bangkok har ikke vært i kontakt med nordmannen de siste dagene.

Ambassaden har ikke avgjort om de vil sende en representant til fengslingsmøtet i morgen.

Politiet i Pattaya frykter at to av guttene som 49-åringen er siktet for å ha misbrukt, kan ha blitt betalt for å forsvinne. I går lette over ti tjenestemenn og flere frivillige i Pattaya etter guttene.
Opplysninger om at de skal oppholde seg på kjente adresser er foreløpig sjekket ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!