Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne hadde ikke råd til å møte i retten

Rettssaken mot drapssiktede Stein Dokset (51) utsatt på nytt i Thailand.

VIL LØSLATE: Advokatene Nuansnit Chuntawong og Surgathan Tongsai vil begjære Stein Dokset løslatt mot kausjon. Foto Harald Henschien / Dagbladet.
VIL LØSLATE: Advokatene Nuansnit Chuntawong og Surgathan Tongsai vil begjære Stein Dokset løslatt mot kausjon. Foto Harald Henschien / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet): I dag skulle forsvarerne føre sitt første vitne i rettsaken mot nordmannen Stein Dokset etter at den gang på gang er blitt utsatt. Retten kom knapt i gang før det kom enda en utsettelse. Vitnene møtte ikke opp i rettssalen. Stein Dokset satt på første rad i ført lenker på føttene og fulgte rettssaken.

Det var en av liermannens kjærester som var stevnet inn som vitne i dag.

- Hun har nå kontaktet oss og fortalt at hun befinner seg i Pattaya. Vi vil vurdere å få henne pågrepet slik at hun kan vitne seinere, opplyste Doksets nye forsvarere Nuansnit Chuntawong og Surgathan Tongsai til Dagbladet i retten fredag morgen.

Drapstiltalte Stein Dokset (51) fra Lier risikerer dødsstraff for å ha drept sin samboer i juli 2009. Nordmannen nekter straffeskyld, og vil be om å bli løslatt mot kausjon.

Vil ha kausjon Forsvarerne sier til Dagbladet i dag at de er av den oppfatning at Dokset skal ha samme rettigheter som andre siktede, og at de nå vil sette seg ned og utarbeide en begjæring om kausjon for nordmannen.

Aktoratet har hele tiden motsatt seg kausjon og førte idag et politivitne som jobbet med etterforskningen. Kaptein Nitikorn Rawong kom ikke med noen nye opplysninger, men bekreftet det hans kolleger har forklart tidligere.

Lier mannen er tiltalt for å ha drept kjæresten Rungnapa «June»  Ratchasombut i juli 2009. Etter drapet skal han ha oppbevart liket av henne i søppeldunk i luksusvillaen sin på feriestedet Kata i Phuket.

31 måneder seinere, den 28. februar i 2012, stormet en større politistyrke villaen og fant søppeldunken med levningene etter samboeren innelåst i et av villaens mange bad.

Siden da har Stein Dokset (51) sittet arrestert.

Kan ta lang tid Nordmannens forsvarere sier til Dagbladet i dag at Stein Dokset mener han er uskyldig i tiltalen som blant annet går på overlagt drap.

- Hun falt ned trappa under et basketak. Da jeg oppdaget at hun var død gikk alt i svart for meg, sa Dokset til Dagbladet rett etter arrestasjonen.

Etter at Doksets samboer døde i juli 2009 skaffet nordmannen seg to ny kjærester. Det var den ene av disse som ikke hadde råd til å møte som vitne. Den andre kjæresten satt også i dag rett bak ham i rettsalen. 

- Vi visste om hverandre, har den ene kjæresten fortalt Dagbladet.

Rettsaken fortsetter først den 26. Februar neste år. Da er nok en gang kjæresten innkalt til å vitne. Det kan dermed ta lang tid før dom faller.

THAILANDSK FENGSEL: Rettssaken mot Stein Dokset skulle fortsette i dag, men ble igjen utsatt. Her fra en tidligere runde i retten. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
THAILANDSK FENGSEL: Rettssaken mot Stein Dokset skulle fortsette i dag, men ble igjen utsatt. Her fra en tidligere runde i retten. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer