ÅSTEDET: Overfallet skjedde bed Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet. FOTO: LARS EIVIND BONES
ÅSTEDET: Overfallet skjedde bed Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet. FOTO: LARS EIVIND BONESVis mer

Vitne har observert mann følge etter 77-åringen før overfallet

Kvinnen (77) som ble brutalt overfalt i Oslo forrige uke blir i dag avhørt av politiet. Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Mandag kveld i forrige uke ble en 77-årig kvinne brutalt overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo. Funn på åstedet tyder på at kvinnen også kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep, ifølge politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

77-åringen var forslått og nedkjølt etter overfallet, og ble liggende i respirator til onsdag i forrige uke. Hun har nå kommet såpass til hektene at politiet vil gjennomføre et avhør av henne i løpet av dagen.

- Vi håper hun husker noe av det som skjedde, sier Rohde til Dagbladet.

Kan ha sett gjerningmannen Foreløpig er ingen pågrepet etter hendelsen. Men nå har et nytt vitne meldt seg i saken. Vedkommende kjørte brøytebil ved Korsvoll skole like før overgrepet skal ha skjedd.

- Mannen som kjørte brøytebil har observert 77-åringen gå over skoleplassen. Han så også at en mannsperson fulgte etter henne. Signalement på mannspersonen er at han gikk med mørke klær, forteller Rohde.

Den 77-årige kvinnen skal ha gått ut av skolegården og inn på Peder Ankersvei, tatt til venstre og deretter fulgt en liten sti opp mot boligområdet Grinda. Dette er en noe annen rute enn det politiet så langt har trodd at kvinnen valgte for å komme seg hjem denne kvelden.

Etterlyser vitneobservasjoner Overfallet skal ha skjedd like i nærheten av kvinnens hjem. Nå ønsker politiet vitneobservasjoner fra området mandag ettermiddag og kveld.

- Vi er særlig interessert i om noen kan ha sett en ukjent mannsperson oppholde seg i eller ved Korsvoll skole, sier Rohde.

- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne en eller flere gjerningsmenn etter det uvanlig voldelige ranet av 77-åringen. Arkivfoto: Scanpix
- VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne en eller flere gjerningsmenn etter det uvanlig voldelige ranet av 77-åringen. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

De biologiske sporene som ble funnet på kvinnen er blitt analysert av Folkehelseinstituttet.

- Dette har gitt oss svar det er mulig å jobbe videre med, men vi står ikke overfor en navngitt gjeringsperson ennå, sier Rohde.

Undersøker tilsvarende saker Flere enheter ved Oslo politidistrikt jobber sammen med Kripos for å avdekke om overfallet på 77-åringen kan ha sammenheng med ran og seksuelle overfall på andre eldre kvinner i Oslo den siste tiden.

- Vi vet at det dreier seg om flere saker, men jeg kan foreløpig ikke si hvor mange slike saker vi har hatt den siste tiden eller om noen av disse ser ut til å ha en sammenheng med overfallet på 77-åringen i forrige uke, sier Rohde.

SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix
SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer