Vitne hørte flere rop

Den 23 år gamle sykepleierstudenten ble funnet død i dag. Hun kom aldri på jobb i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et vitne hørte i går morges flere rop ved stedet i Førde der en 23 år gammel kvinne ble funnet død i dag. Det opplyste lensmann Kjell Fonn i Førde på en pressekonferanse i ettermiddag ifølge NTB.

Politiet i Førde fant i dag liket av en kvinne som kan være den savnede sykepleierstudenten Anne Slåtten (23). Kvinnen ble funnet ved Førdehuset i Førde omkring klokka 12.30 i dag, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Kripos på saken

Politiet har sperret av et stort område, og ensmann i Førde og Austvoll har bedt om bistand fra Kripos.

- Vi kan ikke utelukke at noe kriminelt kan ha skjedd, og tar høyde for alt, opplyser Fonn til Dagbladet.no

Ifølge lensmannen er det ikke gjort spesifikke funn som tyder på at kvinnen er blitt utsatt for noen kriminell handling. Han ønsker imidlertid ikke å kommententere kvinnens bekledning, eventuelle skader på kroppen eller gå ut med andre detaljer om eventuelle funn på stedet.

Møtte ikke på jobb

23-åringen skulle møtt til jobb ved sykehjemmet klokka 07.30, men hun dukket aldri opp.

Ifølge Bergens Tidende valgte sykehjemmet å varsle kvinnens familie, som i hele går forsøkte å få kontakt med 23-åringen. På ettermiddagen ble politiet koplet inn.

Kvinnen var opprinnelig fra Stavanger, men studerte ved Høgskolen i Førde i Sogn og Fjordane. Hun studerte sykepleie, og hadde praksisplass ved syke- og aldershjemmet Helsetunet i Førde sentrum.

- Politiet ble varslet klokka 16.10 i går ettermiddag av en kollega ved sykehjemmet, sa politiførstebetjent Dag Øyen ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no før kvinnen ble funnet.

Leteaksjon

Dagen før hun forsvant, var den 23-årige studenten på kveldsvakt ved sykehjemmet. Omtrent klokka 23.30 samme kveld ble kvinnen observert idet hun kom hjem til bokollektivet der hun bor på Vieåsen, like utenfor Førde sentrum. Dette er den siste vitneobservasjonen av kvinnen.

- Vi har fått bekreftet at hun kom hjem, men der er ingen vitneobservasjoner av henne etter dette, sier Øyen til Dagbladet.no.

Hun skal imidlertid ha blitt oppringt av kjæresten sin natt til søndag klokka 03.30. Politiet tror hun befant seg på rommet sitt da kjæresten ringte, men politiet ønsker ikke å si om de mener hun sov i sengen sin den natten.

Stor leteaksjon

Klokka 18 i går ble det satt i gang en storstilt leteaksjon mellom stedet der 23-åringen bor, og sykehjemmet. Dette er en strekning på omtrent fem kilometer som går gjennom Førde sentrum. Området går delvis langs et skogsområde, men det bor folk langs hele strekningen. Politiet ser det som utelukket at 23-åringen kan ha gått seg vill. Hun ble ifølge BT funnet like i nærheten av ruten hun sannsynligvis ville valgt til jobben ved sykehuset i Førde.

- Vi har 60 personer som har lett etter kvinnen i dette området i går og i natt.

FUNNET DØD: Sykepleierstudent Anne Slåtten ble meldt savnet i går. I dag ble hun funnet død i en skråning. Kripos er koblet inn i saken
<B>ALLE MULIGHETER ÅPNE: Lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal ber om bistand fra Kripos i etterforskningen.