Vitne i de franske alpene: - Bråket varte i 30 sekunder

Campingeier to kilometer unna hørte styrten på 2 700 meter høyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge nyhetskanalen Al Jazeera har et øyenvitne fortalt følgende om hva som skjedde i forkant da et Airbus A320-fly fra selskapet Germanwings styrtet i nærheten av byen Digne-les-Bains i Provence i de franske alper.

- Det var en høy lyd, så plutselig var det stillle. Jeg trodde først det var jagerfly, sier øyenvitnet Pierre Polizzi til Al Jazeera.

Polizzi driver en en campingplass to kilometer fra der flyet styrtet. Til nyhetsbyrået Associated Press forteller Polizzi:

- Jeg hørte en lyd som varte lenge, kanskje 8 sekunder, som om flyet gikk saktere enn et militærfly. Etterpå hørtes et bråk som varte i 30 sekunder.

Ulykkesstedet ligger i ekstremt vanskelig terreng på 2 700 meters høyde og kan bare nås fra lufta.

Germanwings høynet ved 13.30-tiden antallet passasjerer med to til 144 pluss mannskapet på seks.

Det betyr at 150 mennesker har mistet livet.

Turistsjef Gilles Gravier i det store skiområdet Val D'Allos sier at ingen som var i skiløypene hørte noe.

- Ekstremt utilgjengelig Han bekrefter at det er ekstremt vanskelig å komme opp til ulykkesstedet, selv for erfarne redningsfolk og klatrere.  Om lag 400 mann var i ettermiddag blitt innkalt for å forsøke å ta seg fram.

Den franske redningstjenesten forsøker nå å få satt inn grupper med spesialister fra fjellredningstjenesten og brannvesen.   

Vrakrestene ble oppdaget fra et militærhelikopter bare 35 minutter etter at ulykka skjedde klokka 11.25. 

Fra to politihelikopter som har fløyet over området ble det ikke sett overlevende - tvert i mot melder pilotene om svært liten sjanse for at noen kan ha kommet fra et slikt styrt med livet i behold.

Flest tyskere - 42 fra Spania Den franske innenriksministeren har allerede bekreftet at alle de 148 har omkommet.

Tysk TV-1 (ARD) melder at 42 av de totalt 148 ombord i 4U9525 var spanske statsborgere. Tidligere er det klart at «de fleste» er tyske.

 PÅRØRENDE:  Denne kvinnen, som har pårørende om bord. får hjelp på El Prat-flyplassen i Barcelona etter styrten. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/NTB Scanpix.
PÅRØRENDE: Denne kvinnen, som har pårørende om bord. får hjelp på El Prat-flyplassen i Barcelona etter styrten. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Passasjerflyet fra Barcelona til Düsseldorf, og hadde 142 passasjerer og et mannskap på 6 om bord. Frankrikes transportminister bekreftet like etter klokka 12.30 at alle om bord har mistet livet.

Tyske medier melder at de fleste passasjerene er tyske.

- Det er for tidlig å ha noen oversikt om det var noen nordmenn ombord i flyet, sier pressevakt i UD, Astrid Sehl, til Dagbladet.

Du kan følge den dramatiske utviklingen og få siste nytt om flyulykken i vårt livestudio.

ALLE OMKOMMET: Alle de 150 om bord Airbus 320-flyet fra selskapet Germanwings har ifølge den franske turistministeren omkommet. Dette arkivfotoet viser samme flymaskin fra selskapet Germanwings. AP / NTB Scanpix
ALLE OMKOMMET: Alle de 150 om bord Airbus 320-flyet fra selskapet Germanwings har ifølge den franske turistministeren omkommet. Dette arkivfotoet viser samme flymaskin fra selskapet Germanwings. AP / NTB Scanpix Vis mer