Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne i retten: - Hørte rop om hjelp

En 38 år gammel kvinne som bor 800 meter fra stedet der Espen Høiby (44) skal ha mishandlet sin tidligere kjæreste (41), kan bli påtalemyndighetens kronvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hun og ektemannen hørte hjerteskjærende kvinneskrik på det tidspunktet Espen Høiby ifølge tiltalen skal ha mishandlet kvinnen.

Han er tiltalt for mishandling og legemsbeskadigelse. I Kristiansand tingrett forklare han i går at han nærmest ved et uhell dyttet kvinnen slik at hun snublet i beinet hans og brakk fingeren i fallet.

Hendelsen skjedde under en dobbelt 40-årsfeiring på Søgne gamle prestegård natt til 1. september i fjor.

Den kvinnelige naboen forklarte i retten i går hvordan hun og hennes mann reagerte da nattestillheten i Søgne-bygda ble forstyrret.

- Skrikene var høye og intense. Det ble ropt åtte- ti ganger i løpet av en 10- 20 minutters periode, fortalte hun.

- Vi hørte helt tydelig at det ble ropt om hjelp, sa hun.

Espen Høiby hadde en helt annen forklaring. Han mente at hun bare hadde hylt to- tre ganger og at det skjedde i forbindelse med at hun slo seg da hun snublet og falt.

Høiby og kvinnen er uenige om hva som skjedde ute i oppkjørselen til festlokalet. Begge er enige om at de kranglet høylytt. Høiby innrømmer at han var fortvilet og sint. Det var ingen vitner som så det som skjedde. Bak lukkede dører i går ga kvinnen en detaljert beskrivelse av hvordan Høiby denne natta skal ha slått henne - og sparket henne seks til ti ganger i hodet. Hun hevder at Høiby var sykelig sjalu og at han ikke tålte at hun danset med en annen mann.

Ifølge påtalemyndigheten skal Høiby ha mishandlet kvinnen slik at hun brakk fingeren. I basketaket ble også kjolen revet av henne slik at hun ble stående i truse og BH. Høiby skal ha gitt henne sin dressjakke for å unngå skandale.