BRUKTE HAN WALKIE-TALKIE? Utstyret som er innringet ble funnet ved siden av liket av Taimour Abdulwahab. Foto: Scanpix/Expressen
BRUKTE HAN WALKIE-TALKIE? Utstyret som er innringet ble funnet ved siden av liket av Taimour Abdulwahab. Foto: Scanpix/Expressen Vis mer

Vitne kan ha hørt Taimour-medhjelper

Säpo etterforsker opplysninger om en mann som pratet i walkie-talkie minutter før terrorangrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Svensk TV4 har snakket med en kvinne som mener å ha hørt en walkie-talkie, bare minutter før Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i Stockholm sentrum lørdag.

- Det var cirka 15 minutter før det smalt at jeg hørte en uvanlig lyd i trappeoppgangen der jeg bor, forteller «Carin» til kanalen.

Hun forteller at hun åpnet døra og hørte en mannsstemme som pratet veldig høyt på et ikke-europeisk språk.

- Det var en surrelyd. Der og da tenkte jeg det var lyden fra en mobiltelefon, men det var litt skrapeaktig og hørtes ikke ut som en vanlig mobillyd, sier kvinnen.

Ved siden av liket av selvmordsbomberen fant politiet det som kan se ut som en walkie-talkie, skriver Expressen.se.

Kvinnen har vært i kontakt med politiet, som undersøker om Abdulwahab hadde medhjelpere da han sprengte seg selv. På en pressekonferanse tidligere denne uka uttalte politiet at de tror angrepet var planlagt og at han hadde hjelp.

- Dette er veldig interessante opplysninger, sier Anders Thornberg i Säkerhetspolisen (Säpo) til TV4.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer