Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne kan ha sett Birgitte i bilen

HAUGESUND (Dagbladet): Var det drapsmannen med Birgitte Tengs (17) i passasjersetet Skjetten-mannen (20) så kjøre i stor hastighet inn mot åstedet på Gamle Sundveg ved 00.15-tida drapsnatta. Få dager etter drapet forklarte han til politiet at passasjeren trolig var en langhåret kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen, som nå avtjener førstegangstjeneste i militæret i Nord-Norge, var i går for første gang tilbake på stedet hvor han og kjæresten så den omtalte bilen drapsnatta.

- Det er lenge siden, og det er vanskelig å huske detaljer. Jeg vet jeg har rotet med andre observasjoner som gjør hele bildet usikkert. Men jeg er sikker på at jeg så bilen i stor fart drapsnatta, forklarte 20-åringen i retten.

Etterlyst

Politiet fant aldri fram til den lyse, eldre bilen, tross gjentatte oppfordringer gjennom media.

Aktor, førstestatsadvokat Harald Grønlien, sa i retten i går at det er knyttet stor usikkerhet til akkurat denne bilobservasjonen. Det er likevel en kjensgjerning at akkurat denne bilen lenge var politiets hovedspor.
Skjetten-mannen forklarte i går at han og kjæresten hadde gått en spasertur fra Utgarden folkehøgskole, og at denne turen startet cirka klokka 23.15. Etter politiets rekonstruksjoner kom man fram til at bilobservasjonen i Øygardsveien måtte ha skjedd cirka klokka 00.15.

Høy fart

> - Vi hørte bilen komme. Det var mørkt og vi hadde ikke reflekser på oss, derfor gikk vi ut av veien for sikkerhets skyld, forklarte Skjetten-mannen.
- Hva observerte du? spurte advokat Arvid Sjødin.
- Bilen kjørte i høy fart, jeg mener den var lys og av eldre modell. Jeg la merke til at lyktene foran var runde.
- Så du bilen bakfra?
- Det var mørkt, men jeg kunne ikke se noe skilt, heller ikke skiltlys.
- Så du sjåføren?
- Det så ut som han knyttet neven mot oss, eller viste oss fingeren. Han hadde halvlangt hår.
- Hva med passasjeren?
- Jeg så ikke så godt, men personen var liten av vekst eller lå litt ned i setet, sa 20-åringen.

Hele Norges coronakart