Vitne løslatt

Orderud-vitnet Gøran Beck hadde vært på besøk hos tidligere tennisstjerne Morten Rønneberg da han ble arrestert i Frognerparken etter en vill biljakt fredag. Beck var da på vei til Åråsen for å vitne i trippeldrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beck er identisk med mannen som har anmeldt Kristin Kirkemo Haukelands mann, Per Haukeland, for trusler.

Fredag ble Beck ble arrestert, mistenkt for biltyveri etter biljakten som endte med krasj i Frognerparken. Oslo-politiet hadde begjært fire ukers varetektsfengsling for Beck, men han ble løslatt.

Becks forsvarer, advokat Arild Langenes, sier til Dagbladet at det ikke var Beck som kjørte bilen.

- Politiet påkjærte løslatelsen med såkalt oppsettende virkning, men det avviste dommeren, sier forsvareren.

Beck er imidlertid fortsatt siktet for biltyveri etter biljakten fredag.

Besøkte Rønneberg

Etter det Dagbladet får opplyst, var Beck på vei for å vitne i Orderud-saken da han traff en kamerat på Frogner. Kameraten tilbød seg å kjøre Beck til Oslo Sentralstasjon slik at han kunne ta toget til Lillestrøm.

Plutselig dukket politiet opp. Vennen fikk panikk og forsøkte å kjøre fra patruljebilen. Bilen var stjålet, noe Beck ikke skal ha visst.

Beck hadde vært på besøk hos tidligere tennisstjerne Morten Rønneberg - som også var vitne i Orderud-saken i Nes herredsrett i fjor vår.

Truet

Beck slapp sist ut fra soning for en måned siden, men har nå to nye siktelser mot seg. I tillegg til biltyveriet er han siktet for et heleri som stammer fra tida etter løslatelsen, i januar.

Gøran Beck hevder at Kristin på en kjøretur i 1998 sa at fire mennesker skulle tas av dage. Han lot det gå mer enn et år før han varslet politiet om saken. Først da saken kom for retten, lot han seg avhøre om dette.

- Jeg var redd, men så at dette begynte å gå i feil retning for Lars, at han skulle få skylda for noe han ikke hadde gjort, sa Beck i Nes herredsrett.

Gøran Beck har anmeldt Kristin Kirkemo Haukelands mann, Per Haukeland, for trusler etter et besøk på Biltilsynet i Oslo høsten 2001. Dette skjedde etter herredsrettsbehandlingen av trippeldrapssaken. Per Haukeland har svart med å gå til motanmeldelse mot Beck.

Trusselsaken er fortsatt under etterforskning.

FRI MANN: Gøran Beck, her sammen med Lars Grønnerød (t.v.) etter å ha vitnet i Nes herredsrett 6. juni i fjor, ble løslatt fra varetekt lørdag. Beck er fortsatt siktet for biltyveri, men ifølge hans forsvarer var det ikke Beck som kjørte bilen som krasjet ved Frognerparken fredag.