Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne med nye anklager mot Kristin

- Nå er Kristin og Lars tatt, skal Armand Vestad ha sagt til sin tidligere samboer da han hørte at to personer var arrestert og siktet for Orderud-drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navnene på de to var da ikke offentliggjort.

Armand Vestad er mannen som hjalp Kristin Kirkemo Haukeland med å skaffe to pistoler i Molde før jul i 1998. Den tidligere samboeren fortalte i retten torsdag at Armand Vestad har sagt at han visste hvem som sto bak Orderud-drapene.

- Men jeg tror ikke han vet det. Jeg håper i hvert fall ikke det, sa hun.

Hun bekreftet også at den tidligere samboeren hennes hadde fortalt at Kristin Kirkemo Haukeland hadde plassert sprengstoff under en bil.

Hun karakteriserte Vestad som en tvers gjennom ordentlig kar inntil han begynte å bruke narkotika. Da endret han karakter og er i dag en helt annen enn han var først på 90-tallet, ifølge kvinnen.

De to opprettholdt likevel et vennskapelige forhold fordi Vestad er far til sønnen hennes. Da Vestad forklarte seg, karakteriserte han sin samboer som en person som «ikke engang går på rødt lys».

Også i retten gjorde kvinnen med hovedfag i språkvitenskap et helt annet inntrykk enn vitnene med bakgrunn fra narkomiljøet.

(NTB)

Hele Norges coronakart