PÅGREPET: 43-åringen og kona ble pågrepet her i sitt hjem, like i nærheten av der tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned. De er begge siktet for bildrap. Foto: Therese Doksheim
PÅGREPET: 43-åringen og kona ble pågrepet her i sitt hjem, like i nærheten av der tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned. De er begge siktet for bildrap. Foto: Therese DoksheimVis mer

Vitne om 43-åringen i retten: - Absurd villmannskjøring

43-åringen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda er dømt flere ganger, også for fyllekjøring og uaktsom kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen som ble avsagt i Jæren tingrett i november, ble 43-åringen dømt til fengsel for trusler, fyllekjøring og uaktsom kjøring.

Han ble også fradømt førerkortet i halvannet år, og ble pålagt å ta ny førerprøve.

Men fordi dommen ble anket, er den ikke rettskraftig.

- Han har anket skyldspørsmålet, og saken er ikke rettskraftig avgjort, sier mannens advokat Anne Krokan til Dagbladet.

Dermed har mannen kunnet fortsette å kjøre bil.

Siktet for bildrap I går kveld ble han pågrepet sammen med en kvinne. Også kvinnen som er siktet i saken er en kjenning av politiet.

KJØRTE RULLESKI: Olav Hovda (12) ble påkjørt mens han var ute og gikk rulleski med sin far fredag kveld. Lørdag døde han hav skadene. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
KJØRTE RULLESKI: Olav Hovda (12) ble påkjørt mens han var ute og gikk rulleski med sin far fredag kveld. Lørdag døde han hav skadene. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer

De er begge siktet forå ha Kjørt ned 12 år gamle Olav Hovda på Lalandsvegen i Klepp fredag kveld.

12-åringen døde av skadene ved sykehuset i Stavanger lørdag.

43-åringen erkjenner ikke straffskyld for å ha kjørt ned 12-åringen. Advokat Krokan vil ikke gå inn på hva 43-åringen for øvrig har forklart i politiavhør.

På en pressekonferanse i dag sier politiet at 43-åringen og den pågrepne kvinnen, som skal være hans kone, begge er siktet for bildrap.

Politiet er sikre på at den aktuelle bilen, en grønn Ford Focus stasjonsvogn, er bilen som kjørte ned Olav Hovda fredag kveld.

- Halvflaske whisky I dommen fra i høst går det fram at 43-åringen også i høst har fyllekjørt langs den samme veien.

HALV STANG: Det flagges på halv stang i Kleppe skole der Olav Hovda var elev. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
HALV STANG: Det flagges på halv stang i Kleppe skole der Olav Hovda var elev. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer

Etter å ha kjørt vinglete, til tider over i motsatt kjørefelt langs Lalandsvegen i oktober, ringte forskremte vitner til politiet.

De fant mannen hjemme i senga med 1,84 i promille.

Et vitne har forklart at hun var «livredd» for at bilen skulle kjøre på henne, fordi den kjørte vinglete og holdt stor fart.

43-åringen forklarte selv at han hadde vært hos naboen og «drukket en halvflaske whisky», da han hadde sett at noen andre hadde kjørt avgårde med bilen hans.

Dette festet ikke retten lit til.

Tvers over rundkjøring 43-åringen ble blant annet dømt for uaktsom kjøring. En politibetjent som tilfeldigvis observerte bilen, omtalte i retten kjøringen som «absurd» og «villmannskjøring».

DØDE: Den aktive og sportsinteresserte gutten Olav Hovda ble bare tol vår gammel. FOTO: PRIVAT
DØDE: Den aktive og sportsinteresserte gutten Olav Hovda ble bare tol vår gammel. FOTO: PRIVAT Vis mer

Bilen skal ifølge politimannen ha holdt en fart på 120 km/t, og vært utenfor veibanen til tider. Han skal også ha kjørt tvers over en rudkjøring, og forsøkt å passere andre biler på høyre side, altså ute i veiskuldra.