NORWAY CUP: En trener for et utenlandsk lag som deltar på Norway Cup har vedtatt et forelegg for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
NORWAY CUP: En trener for et utenlandsk lag som deltar på Norway Cup har vedtatt et forelegg for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

Vitne om treneren som er utvist fra Norway-cup: - Han oppførte seg veldig ekkelt

Treneren har vedtatt et forelegg på 20 000 kr, og drar fra landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Treneren for et Norway Cup-lag som var siktet for siktet for seksuelle overgrep mot fire jenter på Norway Cup samt en voksen kvinne, godtok i dag et forelegg på 20 000 kroner. Han har også blitt forhåndsvarslet om at politiet vil utvise ham fra landet, men han drar allerede frivillig.

Hendelsene skjedde blant annet på en skole i Oslo hvor deltakere på Norway cup bor.

- Han oppførte seg veldig ekkelt, sier en 17 år gammel gutt og vitne til Dagbladet om mannen.

17-åringen Dagbladet har snakket med forteller at han har vært vitne til hvordan mannen oppførte seg på den aktuelle skolen hvor også mannen ble pågrepet ved midnatt tirsdag.

Kløp og kysset

Han forteller at mannen skal ha spurt flere av jentene og ham selv spørsmål om hvor de kom fra og hva som «skjedde i kveld». 17-åringen Dagbladet har snakket med hevder at mannen har tatt 16-år gamle jenter på låret.

 TRIST: Agnes Kristine Nerby (18) og Marit Enget (17) synes det er trist at noe sånt kan skje i tilknytning til Norway Cup. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
 TRIST: Agnes Kristine Nerby (18) og Marit Enget (17) synes det er trist at noe sånt kan skje i tilknytning til Norway Cup. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Grete Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet, beskriver forholdene slik:

- Han har kløpet flere deltaker i ansiktet, tatt dem på rumpa og kysset dem. Handlingen mot den voksne kvinnen var noe mer aktiv. Det er en spesiell sak og en spesiell atferd. Han har forklart at det var hans måte å forsøke å komme i kontakt med andre på.

- Skikkelig dårlig gjort

Dagbladet møter Marit Enget (17) og venninna Agnes Kristine Nerby (18) på Ekebergsletta. De spiller begge på Alvdal IL.

- Det er jo litt skummelt, men også trist, sier Enget.

- Det er skikkelig dårlig gjort. Jenter er sårbare på en sånn cup, og det er urettferdig oppførsel overfor de jentene som skulle ha det gøy her, sier Nerby. Venninnene synes det er bra at mannen nå er utvist fra Norway cup og at han er pågrepet av politiet.

Per Arne Breidvik som er far til en jentespiller på Norway Cup sier at det er viktig at man passer på hverandre.

- Dette er tragisk. Det viser at vi må passe på jentene våre og at de må passe på hverandre.

Jane Odland er forelder til ei jente på cup, og sier de har regler jentene må forholde seg til. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
Jane Odland er forelder til ei jente på cup, og sier de har regler jentene må forholde seg til. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Sånt skal ikke skje, og det er bra at mannen er utvist fra Norway Cup. Det er viktig at jentene får en god opplevelse her på Norway Cup, sier Tone Beate Nordfonn, som er trener for jentelaget Solid fra Stord.

- Det er uakseptabel oppførsel. Vi stoler på at jentene passer på hverandre, men vi har også regler for innetid, sier Jane Odland, som er mor til ei 14 år gammel jente som spiller på Norway Cup.

Grete Lien Metlid sier at en så stor fotballturnering som Norway Cup, med tanke på størrelsen, har lite av denne typen hendelser.

Mannen ble bortvist fra Norway Cup, og har de siste dagene sittet i politiarresten. Av hensyn til laget hans vil ikke politiet gå ut med flere detaljer om hans personalia.