Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vitne om volden mot NSB-konduktører: - Ubehagelig å se

Ung mann gikk uprovosert til angrep på to av NSBs konduktører. - Det var et voldsomt slag som nesten slengte ham i bakken, forteller et vitne om dramaet som utspilte seg.

BRÅK: Det oppsto håndgemeng på toget. To konduktører skal ha blitt angrepet av russ. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet
BRÅK: Det oppsto håndgemeng på toget. To konduktører skal ha blitt angrepet av russ. Foto: Audun Hageskal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet ble torsdag kveld tilkalt til Lysaker stasjon etter melding om bråk på jernbanelinjene.

- Vi fikk melding klokka 22.38 om en person som er utagerende på toget. Det tok ikke lang tid før vi hadde en patrulje på stedet, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Dagbladet samme kveld.

På stedet hadde minst to konduktører blitt angrepet, ifølge politiet. En av konduktørene hadde fått slått ut en tann. En av de mistenkte hadde på seg russeklær.

Én person ble kjørt i arresten for ordensforstyrrelse, for å hindre politiet i sitt arbeid og for å bære kniv på offentlig sted.

- Jeg ble rimelig stressa

Dagbladet har vært i kontakt med Amel Suljic som var vitne til hendelsen. Han forteller om et dramatisk hendelsesforløp.

- Det var to stykker som var gira på å slåss, forteller Suljic.

Den ene av de to var kledd i russedress. Suljic beskriver ham som svært aggressiv og at de begge virket berusa.

Ifølge Suljic gikk mannen i russedress uprovosert til angrep på to av konduktørene.

Går nesten i bakken

- Ut av ingenting sendte han et slag mot den ene konduktøren. Det var et voldsomt slag som nesten slengte ham i bakken. En av passasjerene holder ham slik at han ikke går i bakken. Så prøver han å slå en gang ting, men bommer på hodet hans, forteller Suljic.

Deretter går mannen mot den andre konduktøren på perrongen.

- Heller ikke han er forberedt på å bli angrepet. Mannen slår så den andre konduktøren også nesten går i bakken, sier Suljic.

- Han ropte «jævla mother fucker» og sånne ting. Det er en ubehagelig følelse å se at folk oppfører seg så aggressivt. Jeg ble rimelig stressa. Jeg var redd han skulle fly på meg også, forteller Suljic.

Ifølge Suljic er det flere passasjerer som griper inn.

Passasjer kastet seg over mannen

- Det var en person som tok løpefart, kastet seg over mannen og holdt ham nede. Flere strømmet til for å hjelpe, forteller Suljic.

De to løp da politiet ankom stedet med blålys. Ifølge Suljic ble passasjeren som grep inn truet av kameraten.

- Han sa noe sånt som «du vet ikke hva vi kan komme til å gjøre med deg».

Politiet vil på vegne av konduktøren anmelde forholdet.

Det ble ikke tilkalt ambulanse på stedet på grunn av skadeomfanget. Konduktørene kom seg til legevakta selv.

- En påminnelse om at det er en jobb med utfordringer

- De har det etter forholdene bra, men det er klart at en slik hendelse ikke er noe kjekt, sier Gina Scholz, pressetalsperson for NSB.

- Det er viktig at de blir godt ivaretatt for å forsikre oss om at de skal ha det bra på jobb også i framtida. De får oppfølging med tilbud om samtaler. Den ene av dem er sendt til legevakt for sjekk, sier Scholz.

Hun forteller at NSB har gode rutiner for å ivareta de ansatte når slike ting skjer.

- Vi har rutiner for hvordan de blir ivaretatt. Dette er en påminnelse om at dette kan være en jobbe med utfordringer og at man møter mange forskjellige mennesker. Vi har en dialog med politiet og saken blir anmeldt, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet i Oslo i dag, men har foreløpig ikke fått svar på hvor langt politiet har kommet i etterforskningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling